Mobil

Legyen ön is Harry Potter, nyomtasson mozgó fotót!

Egy új technológia a Roxfortban olvasott újságok mozgó illusztrációiból merített ihletet.

A Harry Potter könyvek egyik zseniális találmánya volt a nyomtatott újságokat illusztráló mozgó fotók lehetősége. A filmekben is elég viccesen sikerült megvalósítani az ötletet, valahogy így:

siriusblack01

A fantázia-ötlet sok mindenki fantáziáját megmozgatta, és sokféleképpen megpróbálták megközelíteni a kitalált technológiát – egyre ügyesebben készítenek például feltekerhető OLED kijelzőket a nagyobb gyártók, de ez még csak kísérleti fejlesztés, másrészt újságok előállítására drága mulatság lenne, ráadásul cipelhetnénk mindenhová külön egy tápegységet és egy “központi agyat” a műpapír mellé.

A LifePrint újítása azonban már létező technológia, és most próbálják az első adag legyártásához közösségi finanszírozás keretében összeszedni az anyagiakat. A Kickstarteren sikerrel kalapozó projekthez csak egy iPhone, Androidot futtató telefon, vagy GoPro szükséges, valamint a gyártó apró nyomtatója, és mobilalkalmazása.

Egy bármilyen forrásból származó rövid mozgóképet elküldhetünk a vezeték nélküli LifePrint nyomtatóra, amely első látásra az egyik képkockából egy normál papírképet készít, ami azonban nem látszik, az egy szemnek észrevehetetlen extra réteg, amelyen speciális, digitális információ tárolódik. Ha a fotót a telefon kamerája elé helyezzük, és a LifePrint appon keresztül nézzük meg, az állókép máris megmozdul. Mutatjuk, hogyan:

A Kickstarter kampány máris jóval túlteljesített, az eredeti összegnek csaknem hétszeresét adták össze az előrendelők, de még mindig lehet különböző kiépítésű pakkokat rendelni. Az alap 129 dollár (nagyjából 36 ezer forint), amiért a nyomtató és az app jár 10 fotó elkészítésére való papírral. További 50 fotós csomagok 20 dollárért rendelhetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik