Mobil

Extrém teszt: mosógépben a Galaxy S7

A vízálló mobiltelefonok a múltban nem voltak igazán vízállók, legfeljebb cseppmentesek. Ha valaki véletlenül egy teli kádba, vagy a vécébe ejtette a készüléket rögtön rájött, hogy a két kifejezés között mi a különbség.

A Samsung azonban azt ígéri vásárlóinak, hogy a Galaxy S7 valóban vízálló, olyannyira, hogy reklámjaiban víz alatti fotózásra és videózásra buzdít. De vajon meddig bírja a telefon az extrém nedvességet?

Ez a kérdés fészkelte be magát a Max Lee agytekervényei közé. A techblogger úgy döntött, hogy elvégez egy extrém kísérletet. Ha belegondolunk, a helyzet tulajdonképpen mégsem annyira a valóságtól elrugaszkodott: bárkivel előfordulhat, hogy véletlenül egy olyan ruhadarab zsebében felejti a mobilját, amit rögtön kimos.

Lee tehát fogott egy halom szennyest, közéjük tette az S7-esét, majd elindított egy teljes, 45 perces programot, öblítéssel és centrifugázással. Míg a mosógép dolgozott, a férfi többször is megbánta, hogy belevágott a kísérletbe. Biztos volt benne, hogy a képernyő minimum berepedt, ha pedig ez történt valószínűleg a víz is befolyt a készülék belsejébe.

Meglepő módon azonban nem ez történt. Az S7 teljesen épen került elő a mosott ruhák közül, az érintőképernyő, az ujjlenyomatolvasó, a mikrofon, és hangszórók is tökéletesen működtek. A teszt otthoni kipróbálását ennek ellenére nem ajánljuk!

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik