Mobil

Még egy szög a mobil Windows koporsójába: kiszáll a HERE Maps

Egy igen fontos alkalmazás távozik a mobilos Windows 10-ből, ami nélkül csak bolyongunk, mint a morzsáját veszített Jancsi és Juliska.

Teljesen természetes, hogy a telefont olykor GPS-ként is használjuk, és vele navigálunk, ha éppen olyan helyen járunk, amit nem ismerünk fejből, de nem szeretnénk térképet böngészgetni vezetés közben, vagy esetleg az ösztöneinkben bízva, menni az orrunk után. Az is természetes, hogy az operációs rendszerek gyártói saját térképes alkalmazást kínálnak, mint amilyen a Windows Phone esetében a HERE Maps. Ami hamarosan nem lesz többet, legalábbis a mobilos Windows 10-ben biztosan nem

A HERE Maps bejelentette, hogy március 29-től már nem lesz elérhető a Windows 10 boltban, de mindezt természetesen nem csak úgy mondta, hanem meg is indokolta. A cég szerint ahhoz, hogy a platformon továbbra is működtethető legyen az alkalmazás, az alapoktól kellene újrafejleszteni, ami pénzügyileg nagyon nem éri meg nekik, ergo inkább eltávolítják a kínálatból. Akinek korábbi Microsoft operációs rendszer dolgozik a telefonján, annak nincs oka aggodalomra, továbbra is használhatja, és a kisebb-nagyobb problémák is folyamatosan javításra kerülnek,de nagyobb frissítésre már ők se számítsanak.

here maps

A Windows 10-es távozás hátterében az is ott áll, hogy inkább a népszerűbb operációs rendszereken kíván a cég fejleszteni, így az Androidos, és iOS-es környezetet részesíti előnyben, melyekre most is komoly fejlesztések érkeznek. Mindez azt jelenti, hogy az eddig is csak 1,1 százalékos Windows Phone felhasználói arány tovább romolhat, és a Microsoft nekiláthat gondolkodni azon, hogy vajon mivel tartja majd maga mellett tartani a vásárlóit, és mindemellett a fejlesztőket, akiken szintén sok múlhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik