Mobil

Játékosokra céloznak az új androidos funkciók

Nemsokára úgy próbálhatunk ki egy játékot, hogy le sem kell töltenünk. Sőt, még videót is készíthetünk róla.

Manapság már nagyjából minden harmadik játékos használ valamilyen stream platformot, melynek segítségével élő adásban tudja megmutatni, hogy éppen mivel játszik, és hogyan. Ez többek között annak köszönhető, hogy az ismertebb YouTuberek példáján felbuzdulva mindenki azt hiszi, hogy csak meg kell nyomni egy gombot a képernyőn, és máris tízezrével ömlenek a követők, de azért ennyire nem egyszerű a dolog, ám ebbe most ne menjünk bele. Egy a lényeg, manapság már nem csak az a divat, ha valaki játszik, hanem az, ha az egész világnak élőben közvetíti is a játékát.

A streamelés lehetőségére tehát határozott igény mutatkozik, és ahogyan azt már tavaly is lehetett sejteni, az Android platform sem kíván a körön kívül maradni, már csak azért sem, mert a telefonjukon, táblagépükön is rengetegen játszanak. Az Androidos játékfelvétel mikéntjéről még sokat nem tudni, de annyi biztos, hogy kitermelhet egy újabb videós réteget, ahogyan ez történt PC-n, illetve konzolon is.

android stream

Másik újdonság a játékosokra nézve, hogy magát az Androidos alkalmazások streamelési lehetőségeit kihasználva egy újfajta marketingformátumot kíván bevezetni a Google, ami a Search Trial Run Ad nevet viseli, és nagyjából arról szól, hogy telepítés nélkül próbálhatjuk ki az egyes játékokat. Tehát nem kell a Play Store-ból letölteni valamit, amiről hamar kiderül, hogy egy raklap trágya, és már töröljük is, hanem 10 perc erejéig internetes kapcsolaton keresztül próbálgathatjuk, hogy van-e értelme letölteni, vagy nincs.

Maga a videostream sem olyan rossz, de a telepítés nélküli játék kifejezetten szimpatikus gondolat lehet, hiszen nagyobb adatmennyiséget mozgató címek esetében megkíméljük magunkat a várakozástól, és csak akkor kell letölteni, ha a 10 perc játék után valóban úgy érezzük, hogy szükségünk van rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik