Mobil

Ön is felgyorsíthatja az iPhone-ját, mutatjuk, hogyan

Néhány lépésben gyorsabbá tehetjük az iPhone-t, és még feltörni sem kel hozzá.

Az Apple szerint az egyik speciális tulajdonság, ami az iOS-t különlegessé teszi, az a SpringBoard animáció, mert egyedibbé teszi a rendszer működését azzal, hogy az alkalmazásokat áttűnési effekt kíséretében nyitja meg és zárja be. Azt nem lehet mondani, hogy óriási haszna van, sőt, azt sem, hogy ilyet csakis az iPhone-okon látni, de tény, hogy nem néz ki rosszul.

Ugyanakkor nem mindenki feltétlen rajongója ennek az animációnak, éppen ezért az Apple lehetőséget biztosít arra, hogy ki lehessen kapcsolni, vagy legalábbis jelentősen csökkenteni, ami egyúttal azt az érzetet kelti a felhasználóban, hogy a telefon gyorsult is egy kicsit. Nem másodpercekről beszélünk, inkább csak tizedmásodpercekről, de szemmel valóban olyan, mintha a telefon fürgébben tenné a dolgát. Ám az animációk teljes kiiktatására is van lehetőség, de eddig ez nem hivatalos formában történhetett, tehát előtte jailbreakre, a mobil feltörésére volt szükség. Most azonban egy iOS hiba miatt már ez sem szükséges ahhoz, hogy gyorsítsunk a telefonon, és annyira nem is bonyolult a dolog. Akit érdekel, az lesse alaposan ezt a videót:

A szükséges lépések elvégzése után az animációk kiiktatásához csak újra kell indítani a telefont, és máris működik a csoda, miszerint nem működik az áttűnési effekt. Nagyon röviden arról van szó, hogy először a menüben navigálva be kell kapcsolni az Assistive Touch-t, majd a Home képernyőn az ikonját a jobb alsó sarokba húzzuk. Ha ezzel megvagyunk, a Spotlight keresőbe kell be-és kilépnünk (ügyesen időzítve), és jöhet az újraindítás, de a legjobb, ha mindenki megnézi a videót, mert abban minden benne van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik