Mobil

Durva áron közelít Magyarország felé az LG G5

Egyre közelebb ér hozzánk az LG idei csúcsmobilja, ám az angol előrendelői ár alapján ne készüljünk fémpénzzel.

Az MWC legnagyobb sztárjai a Samsung Galaxy S7 / S7 Edge páros, valamint az LG formabontó G5 modellje voltak, nagyjából két táborra is szakadt azóta az androidos tábor, az egyik oldal szerint a külsőre keveset változó, de erőben és funkcióban annál nagyobbat ugró Galaxyké az idei év, az ellenvélemény pedig a modularitást képbe hozó G5-re szavaz. Míg azonban a Samsung csúcsduója már nálunk is hamarosan a boltokban lesz, a G5-ről még nem lehet biztosan tudni, mikor és mennyiért csaphatunk le rá itthon.

Mindenesetre az Amazon már elkezdte felvenni az előrendeléseket az óceán innenső oldalán, elsőként az Egyesült Királyságban, ahol április 8-át jelölték meg a kiszállítás kezdő időpontjaként. Érdekes egyébként, hogy külön jelzik, hogy ugyanezen a napon indul a kanadai értékesítés is, viszont az amerikai dátumról még mindig nincs infó.

Annál többet tudni azonban a nyitó árszintről. Az 529 fontos ár átszámolva 212 ezer forintnak felel meg, de ehhez még vegyük hozzá a hipermagas hazai áfát és az egyéb járulékos költségeket, szóval esélyes, hogy nálunk a 250 ezres szintet is elérheti a G5 ára. A kinti árszint egyébként még mindig barátibb a Galaxy S7-nél 31 fonttal, de aki ilyen kategóriájú telefont választ, valószínűleg nem egy ilyen különbség miatt dönt egyik, vagy másik modell között. Mindenesetre várjuk a híreket a hazai forgalmazásról és árakról, csak persze félünk is egy kicsit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik