Mobil

HTC 10 lesz az új csúcstelefon neve

Új generációt jelez a névváltás, de nem azért, amit néhányan gondolnának.

Egyre több forrásból bukkan fel az a hír, miszerint a HTC feladja az eddigi, kissé felemás sikerrel böszkélkető One M elnevezést a következő csúcsmobilja megjelenésekor, és a márciusban bemutatkozó készülék szimplán a HTC 10 név alatt érkezik. Az ilyen átnevezések általában azt jelzik, hogy nem szimplán az előző modellek ráncfelvarrott változata érkezik, hanem valami valóban új, ami valóban rá is fér a tajvani vállalatra. Csúcsmobiljaik ugyanis egy ideje nem tudták megszorongatni az Apple, Samsung, LG és talán a Sony által képviselt élbolyt, ráadásul a feltörekvő kínai gyártók is komoly ellenféllé léptek elő.

A név mindenesetre a maga egyszerűségében sokatmondó is lehet, a szakma pedig bizakodik a feltámadásban, hiszen például a cég VR headsetje az első kritikák alapján valóban kifejezetten jóra sikerült. Azt még nem tudni, pontosan mikor mutatják be az új telefont, bár egyre-másra érkeznek a fotós és videós ízelítők, amik ugyan nem árulnak el sokat a mobil kinézetéről vagy tudásáról, de egy hamarosan elérkező dátumot jelezketnek.

Mindenesetre egyvalamit már tudunk az új HTC csúcsmobilról, hogy mi NEM fut majd rajta. Evan Blass, egy megbízhatónak tartott bennfentes szakértő (a hírhedt @evleaks felhasználónév birtokosa) ugyanis több kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy a készülék névválasztása azt jelenti-e, hogy Android helyett Windows 10 Mobile fut majd rajta, de a Twitteren megjelent válasz egyértelmű: “Értékelem a Windows 10 fanatikusok optimizmusát, de a válaszom nem. Ahogy mindig, minden telefon esetében, a válaszom nem”.

htc-10-02

Így hát egy dolog biztos, a számok szerint is egyre gyorsabban halódó Windows 10 Mobile platformot nem a HTC 10 fogja megmenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik