Mobil

Kibeleztek egy Galaxy S7 Edge-et

Vannak, akik nem bírják ki, hogy bele ne nézzenek egy csúcsmobil belsejébe. Mi pedig megmutatjuk, mit találtak.

Amolyan szent őrültként csodáljuk azokat a nemzetközi magazinokat és portálokat (vagy épp fanatikus blogokat), akik képesek egy-egy új csúcsmobil bemutatása után csak azért megvenni egy példányt drága pénzért, hogy aztán darabjaira szedjék. Ezzel ugyanis általában bukják a gyári garanciát, és azért egy sok részte felboncolt mobilt általáben nehéz, vagy lehetetlen újra működésre bírni (főleg, ha az elvben vízálló burkolattal rendelkezik).

A Chipworks csapata mindenesetre nem törődött holmi pénzzel és garanciával, és nekiesett egy Samsung Galaxy S7 Edge-nek. Mint látható, ők a tengeren túli változatot gyepálták szét, amelyben Snapdragon 820 rendszerchip dolgozik (nálunk az Exynos 8890-es változatot forgalmazzák). A szétszedett telefonról készült képeken jól látszik a processzor és a hozzá kapcsolódó 4 gigabájtnyi Hynix memória, de azt is ki lehet silabizálni, melyik alkatrészt ki gyártotta.

galaxy-s7-szetszedes-01

galaxy-s7-szetszedes-02

A legnagyobb meglepetést talán az okozza, hogy a 12 megapixelesre lecsökkentett felbontású, ám jóval nagyobb és érzékeny képpontokat alkalmazó kamerát egy mobilos téren komoly versenytárs, a Sony gyártotta a Samsung számára. Hamarosan mi is részletes tesztet írunk a telefonról, de a hazai képviseletnek megígérjük, hogy mi egyben adjuk vissza a tesztpéldányt.

galaxy-s7-szetszedes-03

Ajánlott videó

Olvasói sztorik