Mobil

Túlzottan tárhelyéhes a Galaxy S7

Jól gondolja meg, hogy hány gigabájtos Samsung csúcsmobilt vesz, mert még a végén nem lesz hely az álló telefonnal felvett videóknak.

A Samsung Galaxy S7 és az S7 Edge nemrég mutatkozott be az MWC 2016-on, de nem kellett hozzá sok idő, hogy máris kezdetét vegye a csúcsmobilok esetében szinte menetrendszerűnek nevezhető tárhelyfanyalgás. Mindenki meglepődik, hogy az operációs rendszer és az előretelepített alkalmazások milyen őrületes mértékben zabálják a rendelkezésre álló területet, holott ebben semmi meglepő nincs. Csak épp sokan nem figyelnek erre még vásárlás előtt, megveszik a legolcsóbb verziót, aztán pedig utólag ütik a fejüket a falba, hogy egy bélyegkép se fér el a maradék tárhelyen.

Mindez a Samsung Galaxy S7 és S7 Edge esetében azt jelenti, hogy az Android rendszer és a gyárilag telepített alkalmazások potom 8 GB-tal kurtítják meg a háttértárat, ami főleg akkor húsba vágó, ha 32 GB-os modellre esett a választásunk, mert ilyenkor rögvest a hely egynegyedének mondhatunk búcsút. Ugyanakkor a nagy felháborodás közepette nem szabad elfelejteni, hogy a microSD intézménye egy ideje már elérhető, és az árak sem olyan vészesek, mint néhány éve.

samsung galaxy s7_2

Ám míg a nyugati világ viszonylag hamar képes megnyugodni, addig Kínában más lehet a helyzet, hiszen ott már tavaly is bíróság lett a vége az elégedetlenségnek, és végül a Samsung gondoskodott róla, hogy a felhasználók törölhessék az előretelepített alkalmazásokat is. Ez persze nem jelenti azt, hogy idén is így kell történnie, de semmi sem kizárt.

Nem szabad azt sem elfeledni, hogy az alacsonyabb árkategóriákban továbbra is legtöbbször 8 GB-nyi tárolási kapacitás rejtezik a telefonokban (mínusz operációs rendszer és előretelepített vackok), és mégis megvannak az emberek microSD nélkül, bár az tény, hogy nem forgatnak 4K videókat, és nem lőnek 16 megapixeles képeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik