Mobil

14 millióan előrendelték az új kínai szupermobilt

Magyarország lakosságának másfélszerese igényli az új kínai csúcsmobilt. Ennyit arról, hogy onnan csak gagyi másolatok érkeznek.

A kínai telefonok manapság már egészen jók tudnak lenni, bár idehaza még sokan nem bíznak bennük, pedig vannak egyértelmű előnyeik. Például egyes esetekben már könnyebbek, mint kategóriatársaik, bár emiatt néhány felhasználónak úgy tűnhet, hogy nincs bennük anyag. Általában hasonló hardveres tulajdonságok mellett olcsóbbak is, mint a nevesebbnek tekintett vetélytársaik, ugyanakkor előfordulhat, hogy ritkábban érkezik rájuk frissítés, és ha esetleg valami baj van, akkor nehezebben hozzáférhetőek az információk a neten.

A Xiaomi is egy olyan gyártó, aki idehaza nem annyira ismert, holott megfizethető áron kínál normális okostelefonokat, és az MWC 2016-on mutatta be legújabb zászlóshajóját, a Xiaomi Mi 5-öt, ami 5,15 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, combos hardveres specifikációkkal. A Qualcomm Snapdragon 820 chipsetre, a 4 GB RAM-ra, valamint a 3000 mAh-s akkumulátorra nem lehet mondani, hogy nem lenne meg a kellő erő, és így talán érthető, hogy hatalmas az érdeklődés a telefon iránt.

xiaomi mi 5

A Xiaomi bejelentette, hogy az Mi 5-re eddig 14 millióan jelezték igényüket, ami nem egy elhanyagolható szám, figyelembe véve, hogy az Apple például 12 millió darab olcsó iPhone-t tervez kiszállítani. Ugyanakkor azt nem tudni, hogy mennyi fog valóban elmenni belőle, de már a fele, tehát a hétmillió is igen impozáns mennyiség lenne, már csak azért is, mert leginkább Ázsia és Brazília számít a cég piacának. Úgy tudni, hogy a csúcsmobil a tudásához képest kifejezetten olcsó, 262 dolláros áron kerül majd forgalomba, és a cég szeretné a tengerentúlon is piacra dobni, de arról nincs infó, hogy mikor. Az eddigi tapasztalatok szerint nálunk legfeljebb a független boltokban bukkanhat fel, ráadásul erősen túlárazva, de hátha most megtörik a jég.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik