Mobil

Márciusban a HTC is csúcsmobilt villant

A rügyek pattanásával együtt ismerhetjük meg a HTC One M10 csúcsmobilt. Jobb később, mint a Mobil Világkongresszuson.

Az MWC alkalmából a Samsung és az LG is bemutatta az aktuális erőgépeket, hiszen február 21-én lépett elő a sötétből a Samsung Galaxy S7 és S7 edge, illetve szinte percekkel beelőzve (pont, mintha népszavazási kezdeményezés lenne) az LG G5. Ebbe az öldöklő küzdelembe minden évben beszáll a HTC is, és mint máskor is, a többiektől időben lemaradva.

A cég úgy gondolta, hogy nem feszül neki az MWC-n a két koreainak, inkább egy másik időpontot választ, ami jelesül a március lesz, így már neki is láttak szétküldeni a meghívókat az eseményre, melynek szerényen csak a “Power of 10” vagyis a “Tízes ereje” nevet adták, utalva ezzel a HTC One M10-re. Ezzel kapcsolatban egy hasonlóan minimál dizájnos képet rakott össze a HTC kreatív részlege, mint amit a Samsung is.

htc one m10 teaser

Egyébként apró érdekesség, hogy a HTC is ott volt ám az MWC 2016-on, és be is mutatott ezt-azt, de a csúcsmobilját nem tárta a nagyközönség elé, aminek akár az is lehet az oka, hogy még nincs mit megmutatni (bár a dolog valószínűleg nem ezen a néhány héten múlik), illetve megeshet, hogy attól tartott, a Samsung és az LG médiafénye elhomályosítja az ő zászlóshajóját. Ez utóbbi nem is lenne annyira meglepő, hiszen a HTC-nek elég izzasztó meló lépést tartani a konkurensekkel, és azt reméli, hogy a HTC One M10 megfordíthatja a dolgot.

A pletykák szerint a készülék a tengerentúl valamikor májusban első hetében kerülhet a boltokba, de a HTC nem erősítette meg ezt az információt, igaz, nem is cáfolta. Viszont azt azért a szaksajtó is kissé szomorúan tette hozzá, hogy tessék, a HTC már megint sikeresen lekésett a hypevonatról, mint ahogy ezt néhány éve folyamatosan teszi. Annak idején az első Desire idején a tajvani gyártó az egyik legszexibb androidos névnek számított, aztán egy sor (főleg üzleti) döntés és töketlenkedés következtében valahogy becsúszott a Samsung-LG-Sony hármas árnyékába. Szóval csakremélni merjük, hogy a márciusban érkező One M10 valami olyan nagyszerűt és újat mutat, amitől mindenki visszatér a HTC-hez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik