Mobil

Spotify mobil nélkül: íme az apró Mighty

Tele a sportcipője, hogy futás közben egy öthüvelykes telefon rángatózik a karján, de másként nem tudja a Spotify-t hallgatni? Hamarosan vége a szenvedésnek.

A Spotify egy olyan alkalmazás, amit nagyon sokan szeretnek, és még a napjuk sem tud normálisan indulni a használata nélkül, mások meg azt sem tudják, mire való, de még a rajongók is elismerhetik, hogy például futni nem mindig a legkényelmesebb úgy, hogy mondjuk egy 5,5 hüvelykes telefon van a karunkra rögzítve. Merthogy a Spotify mobil nélkül nem igazán használható.

Legalábbis eddig így volt, de a Samsung, a Qualcomm és a MOG fogták magukat, egységbe tömörültek, és megalkották a Mighty nevű jópofa, iPod Shuffle méretű eszközt, ami lehetővé teszi, hogy mobil nélkül hallgathassuk a Spotify lejátszási listáinkat. Nem is kell túlzottan trükközni az eszközökkel, hogy mindez valósággá váljon, ugyanis mindössze annyi a dolgunk, hogy telepítjük az alkalmazást, és Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével szinkronizáljuk a listát, ezt követően már indulhatunk is utunkra. Tekintve, hogy a Mighty az aktív életet élőknek készül, így a felépítése is ehhez idomul, tehát a külseje puha érzetű gumi, míg a vezérlése a megszokott: zeneszámok léptetése, hangerő, illetve lejátszás/szüneteltetés. A tetején van egy kisebb gomb, amivel a lejátszási listák között válthatunk.

mighty_1

Akit esetleg az idegesít, hogy kijelző híján csak akkor fogja megtudni, melyik lista lejátszása kezdődik, ha elindul az első szám, annak érdemes tudni, hogy a Mighty beolvassa a lista nevét, és így máris egyértelművé válik minden. A Mighty alkalmazásán belül tudjuk párosítani az eszközt a telefonnal, és menedzselni, hogy mely listákat kívánjuk szinkronizálni. A Mighty 2 GB-os beépített memóriája 48 órányi muzsikát képes tárolni, míg az akkumulátor erejéből ötórányi folyamatos lejátszásra telik, de a cégcsoport dolgozik rajta, hogy megduplázzák az értéket.

Tekintve, hogy a Mighty jelenleg a Kickstarter fázisban van, így a közösségi kalapozás eredményétől függ, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba, de jelenleg úgy néz ki, hogy 79 dolláros támogatásért cserébe, novemberben kaphatják kézbe a felhasználók.

mighty_2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik