Mobil

Más Samsung telefon nem kapja meg a Galaxy S7 kijelzős extráját

Bármennyire jó is lehet a minimális információkat mutató kijelző, a csúcsmobilon kívül semmilyen másik Samsung telefon nem kapja meg.

Tegnap mindent leírtunk a Samsung Galaxy S7-ről és az S7 Edge-ről, többek között a külső jegyek viszonylagos változatlanságáról és az új funkciókról. Az egyik legszexibb újdonság (amit egyébként az LG G5 is megkapott kissé más technológiával) a kijelző extra értesítési területe.

Ismétlésként gyorsan lássuk, hogy mit is tud pluszban a kijelző. A Galaxy S7 modelleken a pletykáknak megfelelően megjelent egy Always on nevű terület, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kijelző egy kisebb része folyamatosan aktív, így állandóan mutatja a legfontosabb információkat, például a pontos időt, vagy a következő naptárbejegyzést. Ez ráadásul minimális energiát fogyaszt, mivel az sAMOLED kijelzőn csak a valóban aktív képpontok kapnak háttérvilágítást, a kijelző nagy része ilyenkor is pihen.

galaxy-s7-always-on-01

Mivel ez egy szoftveres tulajdonság, ezért joggal gondolhatná bárki, hogy a jövőben a Samsung más telefonjaiba is bekerülhet, de ez tévedés, mert jelenleg úgy néz ki, hogy az Always-on csakis a jelenlegi csúcsmobil kiváltsága marad. Illetve talán a következő zászlóshajóké lesz, de biztosan nem szivárog le az öt számjegyű összegért kapható telefonokhoz. Azt nem tudni, hogy mindennek mi lehet az oka, de talán az is benne van, hogy így is megpróbálják az S7, valamint a jövő következő csúcsragadozói felé terelgetni a népeket, de ez csak hipotézis.

Az biztos, hogy nem a nagy energiafogyasztás áll a háttérben, hiszen az S7 AMOLED kijelzőjén csakis az aktív pixelek fogyasztják az energiát, ez pedig sokkal csekélyebb, mint az LCD kijelzők esetében, melynél akkor is a teljesen felületen működik a háttérvilágítás, ha csak néhány információt mutat az eszköz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik