Mobil

Becenévre válthatnak az androidos játékosok

Végre megszabadulhatunk a saját nevünktől. Milyen csodálatos!

Aki valaha is játszott már Androidos telefonon, az tapasztalhatta, hogy a Google Play Games azonosítója a legtöbbször a saját neve, amiben egyébként az égvilágon nincs semmi rossz, ám sokan vannak, akik szeretnék a becenevüket használni, vagy valami olyan azonosítót, ami vicces, esetleg jól jellemzi őket. Végtére is, a játékok tényleg olyasmik, amikor sok esetben furán hangzik, hogy “go for it, Trappenspappelsberger Töhötöm, kill them all!”, vagy hasonló. A jó hír, hogy mostantól könnyedén változtathatunk ezen.

A Google bejelentette, hogy a játékosoknak hamarosan lehetőségük lesz egyedi nevet választani a Gamer ID felületen, és csupán csak be kell pötyögni, hogy például VidekiMan_78 és máris így láthatnak a többiek az online ranglistában, illetve a többszereplős játékokban. “Az elkövetkezendő néhány hétben kiadjuk a Gamer ID-t a Google Play játékokhoz, mely lehetővé teszi a saját játékbeli személyiségünk, így tehát a saját játékbeli hősünk megalkotását” – írja a Google a közleményében.

Sőt, nem csak nevet, de képet is választhatunk majd, így végre valóban lehet egy játékos énünk, ami nem kapcsolódik olyan szorosan a valós világhoz, mint eddig, hiszen nem a mi nevünket, és nem is a mi arcunkat viseli, hanem azt, amit adunk neki, ez pedig nagyban hozzájárul a felhasználói élményhez. Mindamellett, hogy jön a személyre szabott ID, gyorsabb lesz a játékokba történő automatikus bejelentkezés is, már csak azért is, mert nem egyesével léptet be minden egyes játékba, hanem egyetlen bejelentkezéssel az összesbe.

Immár tehát nincs akadálya annak, hogy alternatív személyiségeket hozzunk létre, ami persze a trollkodásnak is szélesebb teret biztosít, bár azt ne felejtsük el, hogy a becenév ellenére a játékokban még mindig visszakereshető lesz, kik állnak az egyes nickek mögött, szóval továbbra is óvatosan a virgonckodással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik