Mobil

Hamarosan bárki élőben videózhat Facebookon

Már nincs akadálya, hogy a Facebook felületén bárki fullba nyomja a kretént.

A Facebook lassan olyan, mint egy komplex szórakoztató központ, hiszen már régen nem csak arról szól az oldal, hogy mindenki kiteszi a csücsörítős fotóit, meg a cuki macskás képeit, vagy éppen azzal büszkélkedik, hogy éppen a világ mely pontjára utazott, csak éppen a szelfijén önmaga takar ki mindent, amiről beazonosíthatnánk az országot. A Facebook mára már nem csak magamutogató felület, hanem kapcsolattartó és szórakoztató központ, amit elleptek az animált gifek, a mindenféle videók, és üzeneteinket is olyan tartalmakkal bővíthetjük, melyekről korábban nem is álmodtunk volna.

Legújabb fejlesztésként hamarosan bárki számára elérhető lesz az élőadás lehetősége is, ami azt jelenti, hogy valós időben készíthetünk mozgóképes adást. Nem beszélünk újdonságról, hiszen a Facebook Live Video pár hónapja már rendelkezésre áll a hírességek és közszereplők, valamint a tengerentúl lakosainak számára, ám mostantól bárki nyomhatja a saját adását is.

facebook-elo-video-03

Az alkalmazásbeli élő videót akkor tudjuk elindítani, ha már frissült a Facebook app. Ezt úgy tudjuk meg legegyszerűbben, ha megpróbálunk egy új bejegyzést írni, és a szokásos gombok (fotó beillesztése, ismerős megjelölése, hangulat beszúrása, hely jelzése) mellett megtaláljuk az új ikont, amelyet sokan dupla sisakos űrhajósnak, vagy kettős glóriás szentnek néznek majd. Erre kell egy embereset koppintani, majd elnevezni az adást, opcionálisan rövid leírást adni róla, kiválasztani, kik láthatják (csak úgy, mint a hagyományos bejegyzéseknél), majd a Go Live gombbal elkezdeni az adást. A nézők innentől akár fel is iratkozhatnak a stream követésére, a felhasználók pedig folyamatosan láthatják, hogy éppen mennyien figyelik őket. Az adást a Facebook menet közben automatikusan rögzíti is, így amikor vége az élőzésnek, a videó egy posztként jelenik meg a tulajdonos idővonalán, így felvételről azok is láthatják, akik egyébként lemaradtak róla.

Üröm az örömben, hogy iOS-re csak a jövő héttől lesz elérhető a fejlesztés, míg azt nem tudni, hogy Androidra mikor érkezik, és a Facebook is csak annyit mondott, hogy “hamarosan”, ami tulajdonképpen bármit jelenthet. Viszont érdekes, hogy ezzel újfent a YouTube területére merészkednek Zuckerbergék, tehát a helyzet fokozódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik