Mobil

Csúcsközeli középkategóriában dupláz az LG

Az X cam és az  X screen a legfontosabb prémium tulajdonságokat kínálják elérhető áron.

A technológiai fejlődés mindig azt mutatta, hogy az eleinte csak méregdrágán elérhető funkciók előbb-utóbb mindig leszivárogtak a kézzelfoghatóbb árkategóriákba is, és ez nincs másként a mobiltelefonok világában sem. Ennek szellemében most éppen az LG mutat be két olyan okostelefont, melyek középkategóriában indulnak, de mégis csúcskategóriás funkciókat kaptak.

Az X cam és az X screen február 22-én mutatkozik be az MWC-n, és míg egyik a kamerát helyezi a középpontba, a másik a fejlett kijelzőre koncentrál. Az X cam ívelt borítást kapott, vastagsága pedig mindössze 5,2 milliméter, míg súlya 118 gramm, különlegessége pedig a hátlapon lévő két kamera, melyek 13, illetve 5 megapixelesek, így lehetővé válik, hogy szerényebb fényviszonyok között is jó képeket lehessen készíteni. Az 5,2 hüvelykes FHD kijelző alatt 1,14 GHz-es nyolcmagos processzor lakik 2 GB RAM és 16 GB ROM társaságában, míg az akkumulátor 2520 mAh-s, operációs rendszerként pedig az Android 6.0 Marshmallow található a telefonon.

x-series_1-x-cam_24679068829_o

A másik modell, a fő tulajdonságát a nevében hordozó X screen okostelefon olyan tulajdonsággal érkezik, amely eddig csak drágább testvérénél, a V10-nél volt elérhető, az „Always-on” másodlagos kijelzővel. Ez a másodlagos kijelző a 4,93 colos HD In-cell fő kijelző felett kapott helyet, így az X screen használói számára akkor is látható néhány funkció, amikor a nagy kijelző éppen pihen. A fő kijelzőtől függetlenül működő 1,76 colos másodlagos kijelző segítségével a telefon használói hozzáférnek a leggyakrabban használt alkalmazásaikhoz, illetve anélkül tudják bejövő hívásaikat fogadni vagy zenehallgatásba kezdeni, hogy meg kellene szakítaniuk egyéb okostelefonos tevékenységüket, például a videojátékot, filmnézést vagy online chatelést. A másodlagos kijelzőn továbbá anélkül ellenőrizhető a pontos idő, a dátum és az akkutöltöttség szintje, hogy egyáltalán be kellene kapcsolni a telefont. Az üvegszálborításos X screen 1,2 GHz-es négymagos processzorral, valamint 2 GB RAM-mal és 16 GB ROM-mal dolgozik, kamerája pedig a hátlapon 13 és 5 megapixeles, míg az előlapon 8 megapixeles egység található.

x-series_2-x-screen_25046698895_o

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik