Mobil

Megkezdődött a regisztráció a 2016-os BeeSmarter-re!

Elindult a jelentkezési időszak a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületének (MAVE) egyik legnagyobb hazai programjára, a BeeSmarter-re. A versenyt a MAVE a PPKE-ITK-val és a MOME-val közösen rendezi meg idén negyedik alkalommal. A megmérettetés egyedülálló lehetőség középiskolások, egyetemi hallgatók, valamint profik számára egyaránt, hogy hazai környezetben közvetlenül mérhessék össze tudásukat mobil applikáció fejlesztés és grafika/dizájn területeken, a napi rutin feladatoktól teljesen különböző applikációfejlesztési feladatokkal.

A programozó és dizájner kategória csapatai a február végi döntőbe, a verseny internetes oldalán zajló előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe. Mindkét fordulóban érdekes és látványos applikációkat hoznak létre a csapatok, mint például a tavalyi döntős feladatban, melyben szenzorok felhasználásával, az egészség megőrzésében segítséget nyújtó, kreatív prototípus applikációkat kellett fejleszteni. A BeeSmarter nyitott a középiskolás csapatok számára, így egy igazán korszerű programozási versenyen mérhetik össze tudásukat ezen korosztály lelkes résztvevői is, a középiskolás kategória keretein belül.

Az összesen egymilliós díjazású, 2016-os küzdelmet az IT világ számos inspiráló vállalatának a támogatása mellett rendezik meg, ahol idén már sorozatban második alkalommal az SAP Labs Hungary Kft. a főtámogató. Mellettük arany fokozatú szponzorként van jelen az EPAM, mely szakmai oldalról is jelentős támogatást ad a rendezvénynek, valamint a BeeSmarter elindulása óta egy másik jelentős pártfogó még az Ericsson is. Minden évben több tucat csapat indul a BeeSmarteren, ahol ma már a cégek is elismerik, hogy a mezőny első felében végezni kiemelkedő szakmai tudásra utal.  A támogatók folyamatos figyelemmel kísérik a versenyt közvetlenül a helyszínről is, a BeeSmarter fővédnökével, Fodor Istvánnal együtt. Az érdeklődők számára kis segítséget jelenthet, hogy a beesmarter.org/archive.html weboldalon megtalálhatók az elmúlt évek feladatai is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik