Mobil

Érdemes frissíteni az LG G3-akat, máskülönben baj lesz

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 01. 29. 12:00

Egy gyárilag ottfelejtett rés tátong az LG G3 védőpajzsán, de nem kell megijedni, máris foltozható.

Időről-időre hallhatunk biztonsági résekről, sebezhetőségekről mindenféle kütyün, így az okostelefonokon is. A különféle biztonsági hiányosságok miatt adatvesztésnek és egyéb csúnya dolgoknak lehetünk kitéve, már persze akkor, ha a betörési lehetőségeket rosszindulatú támadók is észreveszik. Most épp az LG G3 tulajdonosoknak érdemes odafigyelni, és ahogy a legtöbbször szokott lenni, maga a gyártó volt a ludas egy nyitva hagyott kiskapu miatt.

A BugSec és a Cynet szerint egy elég nagy lék ékeskedik az LG G3 rendszerén, mégpedig a Smart Notice alkalmazás formájában, mert ezen keresztül rosszindulatú figurák halászhatnak az adatok között, és férhetnek hozzá féltett személyes dolgainkhoz, sőt, az is előfordulhat, hogy a telefon fogja magát, és szépen összeomlik. A SNAP bug több millió felhasználót érinthet, mert az LG elfelejtett megfelelő ellenőrzést rendelni a Smart Notice-hoz, így aztán a hackerek bejutása nem túl nehéz. Idan Cohen, a BugSec CTO-ja ezt mondta a biztonsági résről: “a sebezhetőség lehetővé teszi, hogy illetéktelenek ellopják az adatainkat, bár azt nem tudjuk, hogy történt-e ilyen eset. Ami viszont egyértelmű, hogy az LG G3 sebezhetősége nem csak elméleti probléma”. Utolsó mondata azért is fontos, mert több millió felhasználóról beszélünk, akiknek biztosan elrontaná a napját, ha kiderülne, hogy féltett adataik mások tulajdonába kerülhettek.

Jó hír azonban, hogy miután a BugSec kapcsolatba lépett az LG-vel, a gyártó már nyitotta is az orvosi szekrényt, és kikeverte a megfelelő gyógyírt a bajra, ami patch formájában letölthető. Tehát azok az LG G3 tulajdonosok, akik észlelték, hogy egy rendszerfrissítés várakozik a telepítésre, ne fogják vissza magukat. Fontos lehet, hogy a biztonsági rés csak erre a telefonra vonatkozik, tehát semmilyen más LG okoseszköz nincs veszélyben, vagy legalábbis nem tudunk róla.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.