Mobil

Elszállt az Apple böngészője

Az összeomló Safari nem olyan jelenség, ami megnyugtatja az embert bármelyik Apple termék esetében, de meg lehet nyugodni, már minden a régi.

Ha ön Safarit használ és az elmúlt napokban valami nem működött, akkor nyugodjon meg, a hiba nem az ön szeretett készülékében volt, vagy legalábbis nem a böngészőben, hanem az Apple-nél akadt egy kis probléma, de pánikra semmi ok, a hibát gyorsan orvosolták.

Az iOS és OS X felhasználók világszerte zavart érezhettek az Erőben, mert azt tapasztalhatták, hogy ha megpróbáltak a Safari keresősorába valamit begépelni, a böngésző rögvest összeomlott, amire Steve Troughton-Smith világított rá, aki fejlesztőként keresi a kenyerét.

Az ok az lehetett, hogy valahol egy szerver önhatalmúlag kivette a szabadságát, melynek következtében három kontinensről is érkeztek hibajelentések, és bár az Apple maga is azonnal megkezdte a hiba elhárítását, a felhasználók maguk is megoldhatták a dolgot, bár ez minimális funkcióvesztéssel járt. Mindössze annyit kellett tenni, hogy a menüben kikapcsolták a “Safari Suggestion”-t (tehát azt a funkciót, ami a korábbi kereséseink alapján kiegészítést javasol ahhoz a pár betűhöz, amit elkezdtünk begépelni), és máris helyreállt az egyensúly, nem volt több összeomlás, közben pedig az Apple is dolgozott a szerver életre keltésén.

Aki azonban lusta volt a menüben kotorászni, annak akadt még jobb megoldás, mégpedig a Chrome telepítése, de közben mindez amúgy is okafogyottá vált, mert a cég kiküszöbölte a hibát, és helyreállt a szolgáltatás, így ismét van automatikus ajánlás a Safariban anélkül, hogy a böngésző halála fenyegetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik