Mobil

Az iPhone-ra is betörnének a Samsung appok

A hívők bizonyára pogány szertartásnak fogják vélni, amikor egy iPhone és egy Gear Fit társítható lesz egymáshoz, de mindez nem változtat azon a tényen, hogy a Samsung egy halom alkalmazást tol ki iOS-re.

Nem csak a Microsoft az a cég, amelyik úgy gondolja, hogy jó ötlet nyitni az Apple operációs rendszere felé, hanem a Samsung fejesek kobakjában is hasonló gondolatok motoszkálnak, mert miután megerősítették, hogy a Gear S2 okosóra iOS támogatást kap, most valami még nagyobbat mondtak.

Egyrészt a Samsung Gear Fit Manager segítségével a Gear Fit tulajok iPhone-nal is társíthatják a fitnesskütyüt, de azért, hogy ennek valami értelme is legyen, az S Health app szintén támogatja majd az iOS-t. Így aztán az almás mobilon is követni lehet a napi edzéseket, a bekebelezett kalóriákat, az átaludt órákat, és még számtalan más, nem feltétlen releváns tevékenységet, amelyek adatait az okoskarkötő továbbítja a telefon felé. A Galaxy View-hoz érkezett Remote Control és Family Square App is megkapja a maga almás verzióját, akárcsak a Smart Camera alkalmazás, ám ez utóbbi egy új verzióban érkezik, ami megváltozott felhasználói felületet, valamint továbbfejlesztett tulajdonságokat jelent.

Azt azonban még nem tudni, hogy a Samsung alkalmazások iPhone-os (iOS-es) térhódítása mikorra tehető, de a pletykák szerint nagyjából egyszerre fog megjelenni minden, ami figyelembe véve az alkalmazások mennyiségét, a hozzáértők matekja szerint valamikor év második felében lesz esedékes. Azt viszont még csak tippelni sem lehet, hogy mennyire fog bejönni az Apple terméket használóknak például az, hogy elitnek tartott telefonjukat egy “sárvérű” eszközzel párosítsák, vagy az “ellenség” alkalmazásaival szennyezzék be. A Samsung viszont okosan lavíroz: valószínűleg az a stratégia lényege, hogy ha már a telefon cseréjéről nem tudja meggyőzni az Apple-rajongókat, legalább elad nekik egy csomó olyan okos kütyüt, amelyeket nem kapnak meg az almás boltokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik