Mobil

Megújul az androidos Facebook Messenger

Az Androidos Messenger levedli régi bőrét, hogy alóla egy olyan kinézet bukkanjon elő, ami... nos, majdnem olyan, mint eddig volt.

Ha vannak, akik úgy gondolják, hogy a Facebook Messengernek ideje lenne megújulnia Androidon, most joggal érezhetik úgy, hogy a Zuckerberg-brigád a fejükbe lát, mert a hírek szerint sokak kedvenc közösségi oldala egy teljesen új kinézetet tesztel a droidos rendszeren.

Alább látható egy kép, melyen bal oldalt a régi, jobb oldalt pedig az új felület látható, és rögtön elsőre feltűnhet, hogy a kék csíknak búcsút mondhatunk, illetve a fenti állapotjelző is színt vált, már ha annak lehet nevezni azt, hogy feketéből szürke lesz. Az említett kék sáv helyét átveszi a kék körben lévő “+” gomb, ami egyes Google alkalmazásokra emlékeztethet, mint amilyen a Hangouts vagy az Inbox. Az olyan ikonok sem ússzák meg változás nélkül, mint a Kapcsolatok vagy a Beállítások, bár itt mindössze annyi történik, hogy világosszürkéről sötétszürkére változnak, de mégis jobban néznek ki, mint eddig. A betűkön szinte észre sem venni, ám ha mégis vesszük magunknak a fáradságot és jobban megnézzük, láthatjuk, hogy valamivel szofisztikáltabb kinézetet kapnak, ugyanakkor maga a chatfelület nem igazán változik. A chatpartnerek listáján kissé sűrítettek, így egy kijelzőre több beszélgetés fejléce is elfér.

facebook messenger

Vannak, akiknél a változások még nem láthatóak, míg olyanok is akadnak, akik már az új felületben gyönyörködhetnek, de még számukra sem garancia, hogy a Facebook így hagyja, mert lehet, hogy mindezt ennél is tovább gondolják. Aki pedig eddig is a funkciója miatt szerette a Messengert, annak teljesen mindegy, hogy mi lett fekete helyett szürke, és mennyire hangyabokányit változott a karakterkészlet, ő csak használni akarja, és nem örömét lelni benne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik