Mobil

Ez az app megmondja, hogy Windows 10 kompatibilis-e a telefonja

Azt még mindig nem lehet tudni, mikor érkezik a mobilos Windows 10, de legalább már megnézhetjük, készen állunk-e rá.

A telefonunk öregszik, az operációs rendszer frissül, aztán egy idő után elbizonytalanodunk, hogy vajon a következő nagy update kirekeszti-e az eszközünket vagy továbbra is naprakészek lehetünk? Ez főleg akkor igaz, ha valamilyen Windows Phone telóval rendelkezünk, mert bár azt még mindig nem tudni, hogy vajon mikor érkezik a Windows 10 Mobile, azt viszont már megnézhetjük, hogy derék kommunikátorunk alkalmas-e a fogadására.

upgrade advisor

A Microsoft ilyen téren nem árul zsákbamacskát, éppen ezért letölthetővé tette az Upgrade Advisor nevű alkalmazást, ami rövid elemzés után azonnal meglep minket a hírrel, hogy mehetünk az internetre új telefont vadászni, vagy maradhatunk a fenekünkön, és várhatjuk elégedetten a frissítést. Sőt, az Upgrade Advisor nem csak elemez, hanem takarít is, tehát segíti a felhasználót abban, hogy helyet tudjon csinálni az eszközén, amire főleg akkor lesz majd szükség, míg végre megérkezik a Windows 10.

A Microsoft egészen pontosan így fogalmaz az alkalmazás leírásában: “A Windows 10 Mobile Upgrade Advisor meg fogja mondani, hogy a Windows 8.1 telefonod alkalmas a Windows 10 frissítésre, valamint segíthet hely felszabadításában, így felkészült leszel a frissítésre. Amikor megnyitod az alkalmazást, ellenőrzi a telefonod, és tudatja, ha alkalmas a frissítésre, de azt is jelzi, ha előtte még egy upgrade szükséges, vagy az eszközöd nem alkalmas a Windows 10-re.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik