Mobil

Még több Nintendo játék költözik mobilra idén

Meglepő, hogy a hivatalos Super Mario eddig elkerülte az okostelefonok és táblagépek világát. Ám ez a tarthatatlan állapot már csak év végéig lesz így.

Aki ellátogat a Google Play boltjába, és bepötyögi az egyik legismertebb Nintendo karakter nevét (segítünk: Mario), az látni fogja, hogy hivatalos Mario játékból egy sincs az online üzletben. Persze koppintásokból tele a padlás, mert ugrándozhatunk Andrióval, és van olyan klón is, amelyet ugyan Mariónak hívnak, ám a sapkáján egy nagy “D” betű díszeleg, hogy mégse legyen annyira pergyanús a nyúlás. Mindez azonban fikarcnyit sem változtat azon, hogy Nintendo játékot még hiába keresünk, ám ez már csak év végéig lesz így.

nintendo-mobile

A cég már tavaly bejelentette első mobilos játékát, a Miitomót, de az sokkal inkább néz ki a helyi közösségnek szánt játéknak, semmint valami olyasminek, amivel  bármelyikünk  szívesen elszórakozna. Ám Tatsumi Kimishima, a Nintendo elnöke maga jelentette be, hogy a cég legismertebb karakterei legkésőbb az idei év végéig megjelennek mobilon is, bár arról semmit nem mondott, hogy mégis mely figurákról van szó, de aki kicsit is ismeri a japán vállalat munkásságát, az nagyjából tisztában van vele, hogy kik jöhetnek szóba.

A Nintendo tervei szerint 2017. márciusában újabb négy címet jelentetnek meg a mobilplatformokra, illetve nem csak terv, hanem tényleges történés, hogy partnerségre léptek a The Pokemon Company-vel, szóval ebből még bármi is lehet. És egyébként is, mennyire jó lenne már, ha végre telefonon is megjelenne Mario, aki egész életében semmit nem csinált, csak minden élőből, ami körülötte megjelent, kiugrálta a lelket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik