Mobil

Trükkösen oldhatja meg a G5 akkucseréjét az LG

Ha igazak a pletykák, az LG G5 legalább olyan elegánsan adja majd ki az akkumulátort, mint ahogyan a Nokia 7110 előlapja csusszant le és fel.

Jó ideje hallani már pletykákat a (remélhetőleg) hamarosan érkező új LG csúcsmobil, a G5 kapcsán. A legtöbb hírforrás megegyezik abban, hogy a legnagyobb újdonság külsőleg az lesz, hogy a koreai gyártó szakít a lepattintható hátlappal, és prémium anyagokból (valószínűleg javarészt fémből) készült, egybeépített készülékházat villant. Ez dizájn szempontjából jó hír, és egyesek szerint ezzel végre az LG G5 is belép a (korlátozottan) por- és vízálló mobilok sorába. Viszont azért a cserélhető akku nem egy rossz tulajdonság, akár szervizelés szempontjából, akár csak azért, mert így egy pótakkuval egy pillanat alatt újraéleszthetjük a napi használatban elfáradt telefont.

A helyzet viszont az, hogy a unibody kialakítás nem feltétlenül jelenti a cserélhető akku elfelejtését. A CNET Korea tájékozott fülese szerint ugyanis a működést biztosító egységhez nem a hátlap levételével tudunk majd hozzáférni, hanem diszkréten kicsusszan a telefon alsó élénél, valahogy úgy, mint egy kézifegyver tára. Az alábbi 3D modellt állítólag egy olyan szemtanú leírása alapján készítették, aki már látott kész munkadarabot a mobilból.

lg g5 slide

Hivatalosan még nem tudni, hogy a koreai gyártó következő csúcstelefonja mikor indul világhódító útjára, ellenben a cég már kiküldte a meghívót egy február 21-ei rendezvényre, amitől sokan azt várják, hogy a koktélok és a rákkarikák mellett a G5 is ott lesz.

Egyébként pedig ha valóban így csusszan ki az akksi, akkor az majdnem annyira menő, mint ahogyan egykor a Nokia 7110 előlapját lehetett elcsúsztatni, hogy hozzáférjünk a gombokhoz. Nézzünk vissza egy kicsit, merengjünk a múlton a következő képpel… miközben persze sok szeretettel várjuk a G5-öt.

nokia 7110

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik