Mobil

Szabályosan a bőrbe égett a hibás iPhone-tok

Az eredeti Apple kiegészítők drágák, de annyira nem, hogy a spórolás miatt egy gyerek kórházba kerüljön.

Sokan vannak akik úgy gondolják, az iPhone és iPad tartozékok elképesztően drágák az olyan darabokhoz képest, melyek nem az Apple által jegyzettek. A helyzet viszont az, hogy ami eredeti, az a burkolat alatt sokkal minőségibb lehet annál, mint amelyik egy távol-keleti folyón ringatózó dzsunka mélyén készült. Vegyük például a töltőket, melyekből az eredetik általában nem robbanak a felhasználó arcába, nem gyújtják fel a lakást, nem ölnek meg fiatal légiutas-kísérőket, hiszen a hamisítványok esetében sajnos mindegyikre volt már példa. Most pedig itt egy újabb érv, hogy miért csak olyan terméket vegyünk, ami valóban az eredeti gyártótól származik, és nem csak kinézetében az. Ez most egy elég különleges eset, tehát nem feltétlen a hamisítványokról van szó, sokkal inkább arról, hogy figyeljünk oda, milyen szépségekkel próbálunk gyermekünk kedvében járni.

Fotó: Mercury Press
Fotó: Mercury Press

A Daily Mail története szerint egy 9 éves kislány kapott egy iPhone tokot, melynek a hátoldala olyasmi volt, mint egy hógömb, csak lapos kivitelben, tehát egy folyadékban mindenféle színes dolgok úszkáltak, úgymint unikornis, szivárványdarabkák, illetve csillogó kis valamik. Azonban a tok valószínűleg kiszakadt, mikor a kislány aludt (mert az ágyba is magával vitte a telefont), és a kiszabaduló folyadék szó szerint beleégette az iPhone formáját a gyermek bőrébe. Az orvosok szerint a sérülés olyan súlyos, hogy valószínűleg egész életre ott fog éktelenkedi a bőrön, így nem is csoda, hogy a tokot forgalmazó New Look azonnal betiltotta a kérdéses termék árusítását, illetve szeretné tisztázni, hogy miként lehet a kiegészítőt úgy forgalmazni, hogy benne égési sebeket okozó folyadék van.

Mindamellett, hogy jobbulást kívánunk a kislánynak, és elismerjük, hogy az ő korában még fontos a vidám kinézetű tok, továbbra is azt mondhatjuk, jobb az, ha csak eredeti kiegészítőket vásárolunk, még ha azok drágábbak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik