Mobil

Ezek a legjobb telefontokok 2016-ra

Ímhol mutatjuk szeretett okostelefonjaink idei védelmezőit, melyek általában még valami mást is tudnak, nem csak óvni.

A régi telefonok korszakában nem okozott akkora problémát, ha véletlen leejtettük az eszközt, mert legrosszabb esetben néhány sör áráért vettünk rájuk egy másik előlapot, ha a balesetes nagyon sérült, ezzel szemben mégis szinte mindenki tokban hordozta a masinákat. Mostanság meg, amikor egy kósza esés azonnali és végleges funkcióvesztéssel járhat, lényegesen ritkábban látni tokba helyezett telefonokat, holott egy 3310 lényegesen többet kibírt, mint mondjuk egy Galaxy vagy egy iPhone. A CES 2016 bőséggel tartalmazott tokokat is, melyek között még olyan is van, ami a virtuális valóságot hozza el közénk, de azok is megtalálhatják a maguknak valót, akik inkább csak a védelem szempontjából kívánják becsomagolni a drága eszközt. Lássuk most a legérdekesebbeket:

Moshi Endura 

A feketében és fehérben érkező tokon kívülről ugyan nem látni, de a belseje méhsejt szerkezetű, ami leginkább akkor jön jól, mikor valami nagyobb ütés vagy durvább rázkódás éri, mert így nagyobb hatékonysággal nyeli el a káros hatásokat.

endura moshi_1

A Moshi Endura matt, buborékmentes képernyővédővel is kapható majd, kialakítását tekintve pedig az iPhone 6 és 6S tulajdonosok jelentik a célcsoportot, és ha már itt tartunk, érdemes tudni, hogy a Metamount termékekkel is kompatibilis, tehát gond nélkül rögzíthetjük bringára, ha éppen a szabadba vágyunk. A február környékén boltokba kerülő tok ára 60 dollár, ami nagyjából 18.000 forintnak felel meg.

endura moshi_2

Speck Pocket VR

Már a nevéből sem nehéz kitalálni, hogy a virtuális valósággal van összefüggésben , ami valójában egy Candy Shell telefontok, illetve egy Google Cardboard jellegű VR nézegető házasítását jelenti, melyből az utóbbi tetszés szerint nyitható és csukható annak megfelelően, hogy a VR-be kívánunk-e menekülni, vagy csupán tokként szeretnénk használni a Speck Pocket VR-t.

speck-pocket-vr-open

Csukott állapotában a lencsék a portól és a sérülésektől is védve vannak, de majd csak valamikor tavasszal lesz alkalmunk testközelből is megismerni a hibrid megoldást, ami az iPhone 6, 6S, valamint a Galaxy S6 esetében jöhet számításba, mivel csak ezekre a telefonokra jó. Majd elfelejtettük, az ára 69, 95 dollár.

Olloclip Studio

Az iPhone-hoz szánt kit az önjelölt fotográfusok érdeklődését kívánja felkelteni, ugyanis a 90 dolláros csomag több felrögzíthető apróságot is tartalmaz, melyek mind arra hivatottak, hogy a felhasználó minél jobb képeket tudjon lőni. Ugyanakkor már maga a tok is olyan, hogy az ujjunkat bele tudjuk csúsztatni az egyik kiegészítőbe, így egyrészt nem ejtjük el csak úgy hirtelen, másrészt pedig stabilabban tarthatjuk az alkalmi fényképezőgépet, ami nem rossz a készülő képek szempontjából.

Olloclip-studio

A szett tartalmaz még egy iPhone kitámasztót, két olyan kis mütyürt, amivel állványra is rögzíthetjük a telefont, illetve vakut tehetünk rá és egy normál kitámasztót, de csakis akkor akarjunk ilyet, ha iPhone 6 vagy 6S birtokosok vagyunk, mert ez a két telefon kompatibilis a szetthez. Megjelenés februárban várható, de az előrendelés már éles.

LifeProof FRE Power

Vannak, akiknek a víz a karmájuk, és rendszeresen kádba, vécébe ejtik a telefonjukat, így ezt a tokot leginkább nekik ajánljuk, ugyanis az iPhone 6S Plus-hoz méretezett kiegészítő vízálló, sőt, extra delejt is biztosít, köszönhetően a 3200 mAh-s beépített akkumulátornak.

iPhone-6s-Plus_Fre-Power_Blacktop_Cutaway_151228_1

Nem csak a vizet, de a port sem engedi be, ráadásul bírja az esést is, mindemellett pedig külön védelemmel rendelkezik a lencse és a kijelző tekintetében, mindezt 150 dollárért, kékben és feketében. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ő is csak kétméteres vízig áll ellen, nagyjából 60 percig. Mert tudjuk, hogy a víz az úr!

Pelican Marine

Aki szeretne egy olyasmi tokot, mint az előbb részletezett FRE Power, ellenben nem iPhone 6S Plusszal rendelkezik, az ne a telefonját cserélje le, hanem vegye meg a Pelican Marine-t, ami nagyjából ugyanazt tudja, ellenben jó iPhone 6-hoz, 6S-hez, 6 Plus-hoz, illetve Samsung Galaxy S6-hoz is. Ugyanúgy 2 méterig bírja a vizet, igaz, csak 30 percig, de ez is elég kell, hogy legyen, valamint nem árt neki a por, a sár, és a hó sem, mint ahogyan szintén védi a lencsét és a kijelzőt is. A feketében és fehérben választható tok február közepén kerül a boltokba két eltérő áron, ugyanis az iPhone 6, 6 Plus, valamint Galaxy S6 verzió 79,95 dollárba kerül, míg a 6S és 6S Plus 89,95 dollárt kóstál.

pelican-marine

 

Ebből az összeállításból is látszik, hogy aki szeretné megvédeni a telefonját, annak simán van rá lehetősége, már amennyiben nem sajnálja egy alap okostelefon árát pluszban elkölteni, de ha valaki vesz egy 100-300 ezer forintos mobilt, az ne akarjon spórolni a tokon, ami 5-10 százalékos többletköltséget jelent, hiszen még mindig jobb egy kis plusz kiadás, mint azt nézni, ahogy a drága eszköz elmerül a vízben vagy szétplaccsan a betonon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik