Mobil

Hamarosan bárki irányíthat BB-8 droidot az Erővel

A Star Wars kis droidjának következő verziójával magunkon is érezhetjük, hogy milyen, amikor átjár az erő.

A legújabb Star Wars rész legjobban kedvelt figurája a BB-8 névre hallgató, saját testén gördülő droid, ami sokak szerint simán ellopta a show-t, így nem csoda, hogy a játékgyártók figyelmét is felkeltette. A Sphero nemrég egy olyan modellel rukkolt elő, amit akár egy iPhone segítségével is irányíthattunk, ám mindez semmi ahhoz képest, amit a CES 2016-on láthatott a nagyközönség.

sphero wrist band

A gyártó úgy gondolta, hogy itt az ideje új szintre lépni a BB-8 replikával kapcsolatban, ezért bemutatta a Force Band nevű karkötőt, ami arra jó, hogy száműzi az okostelefonos megoldást a játszadozásból, és kicsit olyan, mintha valóban az Erővel machinálnánk a kis droid mozgását. A Force Band segítségével pusztán a kézmozdulatainkkal utasíthatjuk őt a cselekvésre, és már ennyiből is látszik, hogy a Sphero karkötős megoldása sokkal szórakoztatóbb, mint az iPhone-os alkalmazás: ez a kézmozdulatos őrület olyan, mint valami Jedi elmetrükk. Amennyiben a kezünket előre toljuk, a droid távolodni kezd tőlünk, míg magunk felé közelítve ő is így tesz, ha pedig karjainkat leengedjük, azonnal megáll, de ezek csak az alapfunkciók, ennél többet fog tudni, ugyanakkor feltételezhető, hogy például a holografikus üzenetek küldéséhez továbbra is szükség lesz a telefonra, de ez érthető.

Balra a karkötővel együtt érkező, harcedzett kinézetű BB-8, míg jobbra a jelenleg is megvásárolható.
Balra a karkötővel együtt érkező, harcedzett kinézetű BB-8, míg jobbra a jelenleg is megvásárolható.

Fontos, hogy az aktuális BB-8 tulajdonosoknak sem kell szomorkodniuk, mert a Force Band külön kapható, de megjelenése (amire még várni kell pár hónapot) egy új droiddal együtt fog történni, ami annyiban különbözik a jelenlegi modelltől, hogy kinézetében harcedzettebbnek, kopottabbnak tűnik majd, tehát jobban hasonlíthat a filmben látotthoz. Jelenleg nem tudni, hogy a karkötő, illetve a megváltoztatott kinézetű BB-8 mennyibe fog kerülni, de a tavaly szeptemberben megjelent, okostelefonról irányítható változat idehaza 60 000 forintos áron került forgalomba, és ezen vélhetően csak felfelé fog tolni a karkötős megoldás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik