Mobil

Ez a legújabb telefonos divat: üzenetek az SMS-szomszédnak

Tudja ön, hogy ki az SMS-szomszédja? Ha nem, akkor azonnal küldjön neki SMS-t, és ne zavarja, ha ő ezt zaklatásnak veszi. Erről szól a Text-door neighbour játék, amiért (és amitől) megőrülnek Angliában.

Az emberi kreativitás (vagy a rengeteg szabadidő) már számtalan haszontalan elfoglaltságot termelt ki magából, melyek között vannak olyanok, amik akár még viccesnek is tekinthetőek, de bőséggel akadnak olyanok, amikre nem mindenki befogadó. Itt van például az új hóbort, az SMS-szomszédolás, ami első (és második) ránézésre is egy nettó marhaság, ráadásul az esetek döntő többségében nem szívlelik azok, akik a gyanútlan oldalon vannak, de lássuk, miről is van szó.

Az SMS-szomszédolás őrülete a telefonszámon alapul, ami azt jelenti, hogy ha valakinek például a száma a 06-50-444-44-44, akkor a “szomszédjai” a 06-50-444-44-43 és 06-50-444-44-45. Az elmúlt néhány napban a Twitteren egyre több olyan csicsergés jelent meg, ami azt mutatja, hogy a felhasználók elkezdték megkeresni a szomszédjukat, bár ennek a fogadó fél nem mindig örült.

- Helló, én vagyok az SMS-szomszédod. Milyen a mai napod? :) - Ki vagy te? - Ugyanaz a telefonszámunk, csak az utolsó számjegy más. Szóval, kitaláltam, hogy írok neked. - Ez nagyszerű, de ki vagy? - AZ SMS-szomszédod, most mondtam. Nem ismerlek, de pont ez a lényeg.
– Helló, én vagyok az SMS-szomszédod. Milyen a mai napod? :)
– Ki vagy te?
– Ugyanaz a telefonszámunk, csak az utolsó számjegy más. Szóval, kitaláltam, hogy írok neked.
– Ez nagyszerű, de ki vagy?
– AZ SMS-szomszédod, most mondtam. Nem ismerlek, de pont ez a lényeg.

Habár alapvetően egy ártalmatlan butaságról van szó, az emberek egy része bizalmatlan a vadidegenekkel szemben, és részükről teljesen jogos, hogy elutasítóan viselkednek, sőt, olyan SMS-szomszéd is akadt, aki kimondottan zaklatásnak vette a kéretlen bemutatkozást.

- Hát te meg ki vagy? - A telefonszámunk teljesen ugyanaz, kivéve a legutolsó számot, így hát SMS-szomszédok vagyunk. - Oké, ne írj többet. - Haver - A zaklatás bűncselekmény, ez az utolsó figyelmeztetésem, NE üzenj többet.
– Hát te meg ki vagy?
– A telefonszámunk teljesen ugyanaz, kivéve a legutolsó számot, így hát SMS-szomszédok vagyunk.
– Oké, ne írj többet.
– Haver
– A zaklatás bűncselekmény, ez az utolsó figyelmeztetésem, NE üzenj többet.

Még nem tudni, hogy ez a hóbort tömegesen elterjed-e, de ha igen, akkor előre sajnáljuk azokat, akiknek csak céges telefonszámuk van, mert nekik oda a móka, hiszen a szomszédjaik a saját kollégáik, akiket valószínűleg ismernek (ha máshogy nem, legalább látásból).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik