Mobil

Bemutatták a világ első Snapdragon 820-as mobilját

A kínai LeTV telefonja pontosan olyan, mint amilyennek az országukat látják az ottaniak: nagy és erős, ráadásul az USA a célpontja.

A kínaiak már megint mindenkit beelőztek, és míg a nevesebb gyártók esetében még csak pletyka szintjén hallhattunk a Snapdragon 820 alkalmazásáról, addig a “legfurcsábban kommunista” ország egyik kevéssé ismert gyártója fogta magát, és a világon elsőként mutatott be olyan okostelefont, amiben ez az rendszerchip dolgozik.

Fotó: endgadget
Fotó: engadget

A LeTV nevű cég a minierőművel működő Le Max Pro telefonját a CES 2016-on mutatta be, és aki éppen arra járt, az ki is próbálhatta az egyébként is meggyőző hardveres specifikációval rendelkező eszközt, amiben a Qualcomm terméke mellett Adreno 530 GPU, és 4 GB RAM van. A Snapdragon 820 nyolc darab Kryo magot tartalmaz, melyek 2,2 GHz-en működnek, ám azt nem tudni, hogy mindez milyen sebességet jelent a gyakorlatban, mert benchmark eredmények még nem ismertek.

Fotó: engadget
Fotó: engadget

Érdemes még szót ejteni a Le Max Pro egyéb jellemzőiről is, hiszen nem megvetendő a 32/64/128 GB-os háttértár, illetve a 21 megapixeles kamera sem, melynek képeit, illetve videóit a 6,33 hüvelykes WQHD kijelzőn nézegethetjük, az üzemelést pedig egy 3400 mAh-s akkumulátor biztosítja. A termetes méret ellenére úgy tűnik, a telefon jól megfér a zsebben, bár ekkora testet már nem mindenki szokott szeretni, de a világ továbbra is arrafelé megy, hogy minél nagyobbak legyenek a telefonok.

Fotó: engadget

A LeTV okosmobilja nem csak abban első, hogy Snapdragon 820 melózik benne, hanem a cég első próbálkozása is, mely arra irányul, hogy betörjön a tengerentúli piacra, ahol megfelelő árazással akár még sikeres is lehet, mint ahogyan a ZTE és a Huawei is befutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik