Mobil

Fitneszkütyükbe szánt processzort épít a Samsung

A Samsung szerint itt az ideje, hogy a testedzős kütyük végre többet is tudjanak, mint egyszerű szívritmusmérés, mert arra még kevesen áldoznak pénzt.

A Samsung szeretné, ha kicsit több tudással rendelkeznének a fitneszes kütyüink, ezért bejelentett egy olyan chipet, ami egyszerre öt különböző adatot is képes feldolgozni. Így kezeli majd a testzsír százalék, a vázizom-tömeg, a szívritmus, a bőrhőmérséklet adatait, valamint figyeli a megerőltetés mértékét, ami ebben az esetben vélhetően az izzadást jelenti. A Samsung ezt a chipet egyszerűen csak Bio-Processornak nevezi, és valamikor 2016 első felében érkezhetnek azok az eszközök, melyek már ezzel a chippel jönnek le a szalagról.

bio-processor

A fitneszkütyüinknek nem is árt egy kis fejlődés, mert pont egy olyan piacról beszélünk, ami lassabban fejlődik, mint amilyen nagy svunggal beindult néhány éve. Bár az Apple is valami hasonlót emlegetett, mint amit most a Samsung, a végén nekik is kifújt a dolog a szívritmus figyelésében. Érthető hát a Samsung törekvése, hogy valami normális eszközt bocsásson a mozgásra hajlandó emberek rendelkezésére, de felmerül a kérdés, hogy mennyire tudja megoldani a problémát, vagyis a Bio-Processor milyen mértékben lesz képes pontos adatok gyűjtésére, mert csakis így lehet sikerre számítani. A fitneszkütyük megbízhatósága ugyanis egyelőre orvosi szempontból elég kérdéses, konkrétan annyira, hogy mindegyikre rá kell írniuk a gyártóknak: az ezekkel mért adatok csak tájékoztató jellegűek.

Habár a Samsung azt mondja, az új eszközei többféle kivitelben is elérhetőek lesznek, arról nem nyilatkozott érdemben, hogy ez pontosan mit jelent, de idővel úgyis kiderül, addig csupán egy előzetesként szolgáló reklámot tudunk mutatni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik