Mobil

Surface telefontól reméli az áttörést a Microsoft

Újabb mobilos zászlóvivőn dolgozik a Microsoft, amivel teljessé válhat a Windows 10 paletta, de félő, hogy mire megjön, már senkit nem érdekel.

A Microsoft igyekszik teljessé tenni a Windows 10 alapú ökoszisztémát, amit egy múlt heti interjúban a cég marketinges vezérigazgató-helyettese, Chris Capossela is megerősített azzal, hogy a redmondi óriás nagyban dolgozik a Surface Phone-on, csak sajnos még időbe telik, mire a Windows 10 Mobile rendszerrel dolgozó eszköz a boltokba kerül. A szakember egyébiránt áttörésként emlegette a telefont, kiemelve, hogy a tabletet és laptopot “házasító” Surface család szellemi utódjáról beszélhetünk. Persze nem csak ennyi az érdekesség a dologban, hanem az is, hogy a pletykák szerint a burkolat alatt majdan egy Intel chipset munkálkodhat, ami azt jelenti, hogy a Microsoft végre képes lesz elszakadni a Qualcommtól.

microsoft

Valahol érthető is a lépés, hiszen a jelenlegi zászlóshajók, vagyis a Lumia 950 és 950 XL már bizonyították, hogy az Intel jobban működik együtt a Windows 10 “telefonból mini PC-t” funkciójával, a Continuummal, mint a vetélytárs. Márpedig ez a tulajdonság a későbbiekben is fontos lehet, hiszen a mobilos Windows 10 egyik legfontosabb tulajdonságaként hirdetik, hogy a telefonunkat egy dokkoló, egy bármilyen tévé vagy monitor, valamint billentyűzet és egér segítségével pillanatok alatt PC-szerű környezetté alakíthatjuk. A pesszimisták szerint azonban bekövetkezhet egy olyan forgatókönyv, melyben a Surface Phone fejlesztése egyszerűen annyira elhúzódik, hogy a közönség megunja a várakozást, és szépen elpártol máshová, miközben a Microsoft okostelefonok piacán nagy nehezen megszerzett részesedése egy számjegyűre olvad. A pozitív meglátások szerint azonban egy teljes Windows 10 alapú szortiment akár meg is lendítheti a cég szekerét, és egyébként is kell valami, ami az előbb említett csúcsmobilok után továbbviszi a stafétát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik