Mobil

Látássérülteknek segít egy új mobilos alkalmazás

Az Aipoly felismeri a tárgyakat, elolvassa a szövegeket, és még a színeket is megállapítja, ezzel segítve a látássérülteket a hétköznapokban.

A legtöbben már akkor is nyavalygunk, ha valami olyasmi betegség ér el, ami néhány nap alatt átfut rajtunk, majd pedig nyoma sem marad, de vannak olyan embertársaink, akiknek egész életüket valamilyen fogyatékkal kell leélniük, és mégsem panaszkodnak. Az Aipoly Vision App a vakok és gyengénlátók számára segíthet, hogy többletinformációkhoz jussanak a környezetükről, de akár a színvakok számára is megfelelő lehet az egyik funkciója.

aipoly 1

Az intelligens asszisztensként működő alkalmazás a telefon kameráján keresztül érzékeli a világot, és hangosan elmondja annak a tárgynak a nevét, ami éppen a fókuszpontban van, ehhez pedig néhány tized másodpercre van csupán szüksége, de nem csak a tárgyakat, hanem a szöveget  is képes felismerni. Ezzel egyértelműen segítheti a vakokat és gyengénlátókat a hétköznapi tevékenységeikben, mint például a vásárlás, de olyan helyiségekben is hasznos lehet, ahol nem célszerű tapintással megállapítani, hogy mi van előttünk.

aipoly2

A színvakok vagy színtévesztők segítségére is megfelelő az Aipoly Vision App, hiszen mindamellett, hogy felismeri a tárgyakat, még több, mint 900 színt képes megkülönböztetni, de ez az ép színlátású emberek számára bizonyára nem jelent semmit.

Az alkalmazás bétája holnaptól lesz elérhető, amire ide kattintva lehet feliratkozni, a jövőben pedig az Aipoly nem csak az egyes tárgyakat és szövegeket ismeri fel, hanem a kamera előtt megjelenő komplett környezetet is képes lesz ismertetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik