Mobil

Olcsóbb androidos BlackBerry mobil várható

A kanadai gyártó első androidos telefonja jó kritikákat kapott, csupán az ára fájt sokaknak, a következő változat ezen segíthet.

Gyakorlatilag a sír széléig táncolt saját rendszerének erőltetésével a BlackBerry: az egykor piacvezető okostelefon-gyártót lehagyta az egész piac, így az utóbbi időben az üzleti felhasználóknál keresett menedéket. Nemrég azonban belátta, hogy szél ellen nem érdemes bizonyos dolgokat minden áron elvégezni, ezért kiadta a Priv nevű modelljét, az első olyan BlackBerryt, amely Android rendszert futtat.

Az 5,4 hüvelykes, 1440×2560 képpontos kijelzővel szerelt mobilban hatmagos Snapdragon 808 rendszerchip dolgozik 3 gigabájt rendszermemória és microSD-vel bővíthető 32 GB belső háttértár mellett. A fizikai billentyűzettel is rendelkező telefon hátlapi kamerája 18 megapixeles, az akku pedig 3410 mAh kapacitású. Erőgépről van tehát szó, amelynek azonban az ára is elég borsos, a nemzetközi piacon 700 dollárt, tehát nagyjából 200 ezer forintot kérnek érte, a hazai ára pedig az ÁFA és egyebek miatt még súlyosabb, 275 ezer forint.

Úgy tűnik azonban, nem csak egyetlen androidos kalandról van szó, legalábbis a cég vezetőinek nyilatkozatából egyértelműen az derül ki, hogy hosszabb távú terveik vannak a Google mobilos rendszerével. Nem csoda, hiszen a legutóbbi részvényesi értekezleten 700 ezernél is több Priv eladásáról számoltak be úgy, hogy még a világon nem is mindenhol kapható a telefon, 31 országban csak a következő hónapokban jelenik meg. Egy interjúban a vállalat ügyvezetője, John Chen azt is elmondta, hogy a következő androidos BlackBerry már készül, és mindenképpen a Priv árszintjénél jóval kedvezőbb összeg lesz majd az árcéduláján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik