Mobil

A Sony is szuper akkun dolgozik

A Sony egy olyan akkumulátoron dolgozik, ami 40 százalékkal tovább bírja, mint jelenlegi társai.

Amikor az okostelefonokról esik szó, és a hibák kerülnek szóba, jellemzően mindenki első körben említi az akkumulátorok munkabírását, ami aktív használat mellett sokszor csak egyetlen napot jelent. Ugyan akadnak olyan telefonok, melyek kibírnak 2-3 napot is, de a lítiumalapú akkumulátoroknak, melynek fejlesztésében a Sony kulcsszerepet játszott egykoron, megvan a maguk elméleti limitje, a végtelenségig nem lehet srófolni a technológiával elérhető kapacitást.

akkumulator

A japán cég ugyanúgy, mint a 90-es években, most is új utakon jár és próbál egy olyan akkut kifejleszteni, ami 40 százalékkal tovább bírja, mint jelenlegi társai, alapja pedig a kén, ami önmagában nem újdonság, hiszen már a kétezres években is kísérleteztek Li-S akksikkal, de nem véletlen, hogy azóta sem került kereskedelmi forgalomba. A gond ugyanis az, hogy a kén rendkívül könnyen bomlik, és most sem tudni, hogy a Sony pontosan hogyan tervezi a polgári felhasználást, de a szakértők szerint van módszerük arra, hogy kordában tartsák ezt a tulajdonságot. A Nikkei értesülései alapján a japán gyártó egy Mg-S (magnézium-kén) akkumulátoron dolgozik, ami jóval hatékonyabb és olcsóbb, mint a manapság használt egységek, ez pedig már csak azért is ígéretes, mert értelemszerűen úgy csökkentheti a telefonok árát, hogy közben pluszenergiához juttatja azokat.

A hírek szerint a Sony valamikor 2020 környékén állítaná kereskedelmi forgalomba az akkumulátorok új generációját, addig tehát elég sok minden történhet, így akár az is, hogy jön valami egészen más, vagy esetleg valaki hamarabb lép valamit ezen a téren. Addig pedig legyen mindenkinél hordozható töltő…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik