Mobil

Nyárra csúszhat a következő ASUS Zenfone generáció

Lehet, hogy a tech-évet nyitó CES-en új ASUS telefon nélkül maradunk, mert még nem futottak ki a jelenlegi modellek.

A DigiTimes szellőztette meg azt a hírt, miszerint az ASUS alkatrész-beszállítói szerint 2016 májusa előtt nem valószínű a Zenfone 3 megjelenése. Vészharangot azonban nem érdemes kongatni, a legfontosabb ok mindössze annyi lehet, hogy a Zenfone idei mutációi még erősen pörgetik az eladásokat, ezért a tajvani gyártó nem szeretné saját magát elgáncsolni egy friss modell gyors bevezetésével.

A Zenfone 2 mellett olyan változatokkal is kényeztették a piacot, mint az általunk is nagyra értékelt Selfie, vagy a Kínában még csak mostanában startoló, brutális kameraszenzorral felszerelt Zenfone Zoom.

zenfone-zoom

Arról persze viszonylag keveset lehetett kihúzni a beszállítókból, milyen lesz a következő sorszámozott Zenfone, egy dolog viszont az alkatrészek listájából szinte biztosra vehető: a Zenfone 3-ban is megjelenik az egyre divatosabbá váló ujjlenyomat-olvasó. Szakértők szerint ráadásul a főverzió megjelenése után az ideihez hasonlóan középkategóriás és specializált mutációk ismét megjelenhetnek, már csak azért is, mert az idei 20 millió darabos forgalmi cél után az ASUS másfélszeresére emelné a targetet, 2016-ban tehát 30 millió Zenfone-t szeretnének értékesíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik