Mobil

Jé, az Apple-nek van egy titkos OLED gyára

Jól eldugta az Apple a kijelzőgyárát, amit mégis sikerült megtalálni, de csak tippek vannak, hogy mi folyik odabent.

Tudjuk, hogy a jelenlegi piacon alig van olyan gyártó (vagy talán nincs is), akinek az első kapavágástól az utolsó mozzanatig lenne egy teljes gépsora, ezért mindenki imitt-amott, az erre szakosodott gyártóktól szerzi be az eszközeihez szükséges alkatrészeket. Vegyük példának a tetőről leugráló dolgozókkal folyton botrányba kerülő Foxconnt, ami ugyanúgy gyárt iPhone alkatrészeket, mint a Microsoft konzoljához, az Xboxhoz szükséges apróságokat.

Az Apple esetében az iPhone és az iPad egyik legszembetűnőbb darabja a kijelző, amire egyébként joggal büszke a cég, és a Bloomberg szerint egy Apple logós komplett labor van Longtanban, Tajvan északi részén, ahol 50 mérnök dolgozik, ám bejutni nem lehetett, odakint pedig sem a recepciós, sem a biztonsági őrök nem volt hajlandóak nyilatkozni, ami valahol érthető is. A rendelkezésre álló információk szerint a labor novemberben nyitott, és célja az, hogy olyan kijelzők készülhessenek, melyek vékonyabbak, könnyebbek, nagyobb fényerejűek, és kevesebb energiát fogyasztanak, de az igazi meglepi csak most jön. A Bloomberg szerint ugyanis nem csak a tervezés és a fejlesztés történik Tajvanban, hanem az Apple arra is használja az objektumot, hogy OLED kijelzőket gyártson, ami jelentős mérföldkő a cég életében, mivel jelenleg LCD-vel dolgozik, kivéve az okosórájukat, ami AMOLED.

apple display

Az OLED kijelzők az LCD-hez képest vékonyabbak, és nem igényelnek külön háttérvilágítást, tehát az energiafelhasználásuk kedvezőbb, ugyanakkor a gyártásuk drágább. Mindenesetre a mostani értesülés egybevág azzal a novemberi infóval, hogy az Apple a 2018-ban érkező iPhone esetében már OLED kijelzőt szeretne, és ennek érdekében együttműködik az LG Display-jel azért, hogy sikerüljön kiküszöbölni ezen technológia jelenlegi hátulütőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik