Mobil

Aprítson ön is birodalmi rohamosztagosokat telefonnal

Ezúttal nem a Star Wars farvizén lovagló ingyenes Google Play játékról van ám szó, hanem valami egészen másról: változtassa telefonját fénykarddá ön is!

Az elmúlt hetekben olyan mértékű Star Wars tartalom zúdult ránk, hogy talán már azoknak is túladagolásuk van, akik egyébként feltétlen rajongói a sorozatnak, és álmukból felébresztve tudják, hogy Ackbar admirálisnak melyik űrhajó tükröződött a szemében a legtöbbször, miközben a Csillagok háborújában a végjáték zajlott. A hypevonatra érthető módon a Google is felszállt: nemrég ugyan már felkínálta a lehetőséget, hogy válasszunk az Erő két oldala között, majd ennek megfelelően alakította át a felületeit, de ezzel még messze nincs vége a tűzijátéknak.

Most olyan Chrome kísérletre invitálja a felhasználót, mely a mobiltelefonunk gyorsulásmérőjét fogja munkára egy böngészőalapú mókában, és ehhez nem kell semmi mást tennünk, mint telefonunk böngészőjéből ellátogatni a Lightsaber Escape oldalára, ahol máris indulhat a mulatság, és megmutathatjuk a rohamosztagosok számára, hogy hol lakik a magyarok istene, és hogy Mária országa soha nem lesz birodalmi föld. Konkrétan annyit kell tennünk, hogy először a PC Chrome böngészőjében megnyitjuk az oldalt, majd az azon látható hivatkozást megnyitjuk a telefonnal is. Ekkor a rendszer összekapcsolja a két eszközt, onnantól a telefon lesz a fénykardunk, és a PC kijelzőjén feltűnő rohamosztagosokat apríthatjuk vele.

lightsaber experiment

A játék WebGL-t használ a 3D-s grafikához, illetve WebRTC-t, valamint WebSockets-t a desktop-telefon kommunikációhoz, és ezek iparági szabványnak számítanak, így nem valószínű, hogy bárkinek problémája lesz a futtatással, tehát jó szórakozást kívánunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik