Mobil

A középkategóriára céloz a Lumia 850

A Windows 10 mobilon két erőgépen és egy belépő kategóriás telefonon debütált, de nemsokára jön a kettő közé pozicionált modell is.

A Lumia 950 és 950 XL bejelentése viszonylag sikeresnek bizonyult, a szakma pozitívan fogadta a péklapát méretű, Windows 10-et futtató erőgépeket. Igaz, a PC-szerű élményt kínáló Continuum funkció még nem működik mindenkinél teljesen röccenésmentesen, de a kissé lassan haladó Windows Phone után tényleg kifinomultabb a PC-s Windows mobilra optimalizált változata, a telefon maga pedig valóban erősre sikerült. A laposabb pénztárcákra a Lumia 550-nel célzott a Microsoft, ám a két kategória között még tátong egy elég nagy szakadék.

A jelek szerint azonban nem lesz így sokáig. Bennfentes források szerint a küszöbön áll a Honje kódnéven emlegetett, de végleges megjelenése után simán Lumia 850-nek nevezett modell bemutatása, amely hardveres kiépítéséből következtethetően egy klasszikus, középkategóriás modellnek ígérkezik.

Kétféle konfigurációról is beszélnek a hírek, ami vagy azt jelenti, hogy még senki nem tud semmit és jóslatokkal dobálózik, vagy pedig itt is, mint a 950-es modellnél, két kiépítést kapunk majd. Az egyik hír Snapdragon 410 rendszerchipről, 1 GB rendszermemóriáról és 10 megapixeles hátlapi kameráról szól 5 hüvelykes, 720p felbontású kijelző alatt, míg máshol Snapdragon 617 processzorról és 5,7 hüvelykes, full HD kijelzőről beszélnek.

Vannak viszont kiszivárgott fotók, amelyek elsőre nem tűnnek renderelt hamisításnak. Az alábbi képek a Baidu közvetítésével az @evleaks-ről, valamint a GSMarenáról származnak.

forrás: @evleaks
forrás: @evleaks
forrás: GSMarena
forrás: GSMarena

Ajánlott videó

Olvasói sztorik