Mobil

Februárban jöhet az LG G5

Az LG eddig minden évben kivárt, és csak tavasszal hozta ki aktuális csúcsmobilját. Idén azonban együtt érkezhet a nagy versenytársakkal.

Idén is áprilisban mutatkozott be az aktuális LG csúcsmobil, a szinte kizárólag pozitív értékeléseket begyűjtő G4. A koreai cég óvatosan kivárta a legnagyobb konkurensek bejelentéseit a februári Mobile World Congressen, és a Barcelonában elhangzottak után még volt lehetőségük némi iránymódosításra. Igaz, a G4 esetében valóban nem volt erre szükség, a kiváló kamerájáról és egyéb erényeiről ismert készülék nagy siker lett.

Idén viszont nem lesz várakozás és óvatoskodás, a híresztelések szerint már februárban megláthatjuk a G4 utódját, amit csak egyelőre nevez a szaksajtó G5-nek, a névről ugyanis még nincs hivatalos információ. Azt viszont már lehet tudni, miben változtatnak a G4 nyerő formuláján.

Egyrészt sajnos eltűnik az akkucsere lehetősége, mivel unibody alumínium házat kap a telefon – ez viszont reményteli lehet némi por- és vízállóságbeli javulás terén. A QHD felbontású kijelző 5,6 hüvelykes lesz, a gépházban pedig egy Snapdragon 820 rendszerchip duruzsol majd.

Ami eddig is jó volt, azt könnyen lehet turbózni, épp ezért a hátlapi kamera állítólag 21 megapixelesre nő egy kifejezetten nagy, fél hüvelykes szenzorral, amely tovább erősíti a gyenge fényviszonyok közötti képességeket. Az előlapon 8 megapixeles kamera várható. A telefonon megjelenik az ujjlenyomat-olvasó, és ha megmarad az LG-nél jól bevált hátlapi gombsor, ez az egység is ide kerülhet. Viszont egyes híresztelések íriszfelismerő rendszerről is szólnak, amely eddig a Windows 10-es új Lumiák kiváltsága volt.

(A borítóképen az LG Class modell látható, amelynek fém formatervezéséből állítólag sokat merít majd az új csúcsmodell)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik