Mobil

A Google végleg elkaszálta a Nexus 6-ot

Vége, pakolhattok, az utolsó oltsa le a villanyt - mondta a Google a Nexus 6 maradék készletének, majd szépen eltakarította a Play Store-ból. Vegyen mindenki 5X-et és 6P-t ugyebár.

Figyelem, három közhely következik. Egyszer minden véget ér, semmi sem tart örökké, de minden vég egyben egy új kezdet. Köszönjük, megvolt. Hasonló elcsépelt frázisokat tudnánk sorolni akkor, amikor a Nexus 6 nekrológját fogalmazzuk, bár aki valamilyen perverzió miatt mégis pont egy ilyen készüléket szeretne birtokolni, az Amazonon még találhat magának, ahol a 32 GB-os verzió 349,99 dollárért kerülhet a tulajdonába, illetve több hazai digitális áruház kínálatában is elérhető. A Google saját webáruházában viszont már egy darab sincs belőle.

Érdekes módon egyébként a Google eleddig nem kommentálta a Nexus 6 elkaszálását, ami egyébként anno a cég Androidos programjának átmeneti időszakában jelent meg, és a legnagyobb kijelzővel ellátott eszköz volt a szortimentben a maga hat hüvelykjével. A Motorola által gyártott készülék megjelenésekor a vállalat úgy döntött, nem készít 5 hüvelykes kistesót, pedig a Nexus 5 annak idején elég nagy sláger volt ebben a méretben. Utólag tehát egyfajta kísérlet volt ez a Google részéről, hogy át tudja-e terelni a vásárlóközönségét a péklapát méretű phabletek irányába.

A Nexus 6 abban is egyedülálló volt, hogy csak ez a telefon tudta használni a Google kísérleti, Project Fi nevű mobilinternet-szolgáltatását. Ez egy olyan “okos mobilhálózat”, amely tulajdonképpen két párhuzamosan használt adatkapcsolat között váltogat a hálózati körülményeknek és a szükséges sávszélességnek megfelelően. Azóta ezt már az 5X és a 6P is kezeli, így a szép lassan kifutóvá vált 6-os modellnek végleg lehúzták a redőnyt. Nálunk ugyebár még nyoma sincs a tesztfázisban lévő Project Fi-nek, szóval a mostani elkaszálás csak annyit jelent, hogy szép lassan talán itthon is elérhetővé válnak a leárazott Nexus 6-ok, és mivel hardveresen még mindig egy kifejezetten jóféle mobilról van szó, akár jó vételt is jelenthetnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik