Mobil

Egy raklapnyi újabb emotikont hoz az Android 6.0.1

A Nexusokra érkező Marshmallow frissítés kétszáznál is több kacsintó oroszlánt, átszúrt szívet, na meg rettentően fontos, kalapos kukacot tartalmaz.

Az emotikonokat lehet szeretni, és gyűlölni, de azt senki nem vitathatja, hogy totális mértékben beépültek az írásos üzenetváltásokba Ezt mi sem jelzi jobban, hogy a szövegszerkesztő már magát a szót sem húzza alá, szemben Bud Spencer keresztnevével, aki pedig sokkal szórakoztatóbb, mint a világ összes emotikonja.

Az emotikonok egyébként nagyjából abban is hasonlítanak a kedvelt színészhez, hogy míg Bud egyetlen jobbkezes pofonja többet mond, mint egy negyvenperces Orbán beszéd, az emotikonok is komplett mondatokat képesek helyettesíteni mindössze egyetlen kattintással, vagy egy-két billentyű leütésével. Egy megunt beszélgetést például lezárhatunk egy feltartott hüvelykujjal, így a másik fél nem mondhatja, hogy nem válaszoltunk, mégis sikerült elejét vennünk a további parttalan szóáradatnak. Ugyanígy lezárhatunk szerelmes csevegést egy szívvel, de jelezhetjük szinte az összes érzelmi állapotunkat, véleményünket egy jól megválasztott miniatűrrel.

A Nexus okostelefonok és táblagépek tulajdonosai most a friss és ropogós Android 6.0.1 Marshmallow segítségével újabb emotikonokkal gazdagodnak, ami kétszáznál is több, különböző jelentéssel bíró ábrácskát jelent a hangulatok, érzések, tevékenységek témakörében. Így aztán tényleg sikerülhet odáig egyszerűsíteni a beszélgetéseket, hogy leírt szavakra már nem is lesz szükség. Azok a felhasználók, akik mostanság kerültek kapcsolatba egy iPhone-nal, vagy iPaddel, valószínűleg ismerősként köszönthetik az Android érkezőinek egy részét, hiszen az iOS 9.1 néhány hónappal beelőzte a zöld robotot.

De az Android 6.0.1 nem csak emotikonok terén hoz változást, hiszen az update egy-két kisebb javítást is tartalmaz, így például a decemberi biztonsági frissítés is belekerül, valamint a táblagépek navigációs sávján változtat valamicskét, ám mindez semmit nem jelent, mikor számtalan csodás mini grafikával gazdagodhatunk. Kit érdekel ilyenkor a navigációs sáv, meg a biztonság, vagy éppen azok a funkciók, melyeket az Android 5.1 használhatatlanná tett? És ide most mindenki képzeljen oda egy kalapos kukacot szívecskével. Alant pedig összegyűjtöttük az újdonságokat.

android-6-0-1-emoticonok-01

android-6-0-1-emoticonok-02

android-6-0-1-emoticonok-03

android-6-0-1-emoticonok-04

Ajánlott videó

Olvasói sztorik