Mobil

Nem kell megijedni, senki nem bántotta az Instagram fiókunkat

Kisebb pánik tört ki a népszerű fotómegosztó alkalmazás felhasználói között, ám szerencsére nincs mitől tartani.

Az Instagram remek alkalmazás arra, hogy bárkiből profi fotóst fabrikáljon (ez itt a szarkazmus helye), vagy legalábbis feldobja az egyébként dögunalmas „nézzétek, ilyen a vacsorás, a söröm, a cicám, a gyerekem, és a kilátás” képeket. Nem véletlen, hogy több millió felhasználó telefonján és táblagépén van telepítve az alkalmazás, ám a nagy számok törvénye alapján, minél többen vannak valahol, annál nagyobb lehet a pánik, amikor valami félresikerül.

A napokban többen is megdöbbenve tapasztalták, hogy nem tudnak belépni az alkalmazásba. A jelenség világszerte jelentkezett, ráadásul különféle módokon. Egyesek arról számoltak be, hogy a megnyitott alkalmazás összeomlik a telefonon, másokat helytelen belépési adatokra hivatkozva dobott ki a rendszer, és voltak egyéb, kifejezetten egzotikus hibaüzenetek is. Ha nálunk valami baj történik, akkor ugyebár Gyurcsány a hibás és persze a menekültek, a nemzetközi Instagram közösség azonban azonnal ráugrott a divatos “kibertámadás” témára. Biztosan hackelik az oldalt! Lopják a jelszavunkat! Felhasználják a kiscicánk fotóit egy macskaalom-reklámban! Kifigyelik, mikor nem vagyunk otthon, és elrabolják a nagymamát!

Persze az Instagram üzemeltetői hamarosan csillapították a kedélyeket, mondván, hogy “egy hibát észleltünk a rendszerünkben, melynek következtében néhány felhasználót valótlan hibaüzenetek kíséretében kiléptetett”. Ezt követően helyreállították a szolgáltatást, és jelezték, hogy senkinek nem kell megváltoztatnia a jelszavát, ezek nem jutottak illetéktelen kezekbe.

Ez nagyon megnyugtató, hiszen egyrészt kiderült, hogy nem támadás történt, másrészt pedig a világ alighanem rövid idő alatt elpusztulna, ha az emberek nem tudnának szűrőkkel agyonpakolt, csücsörítős fotókat posztolni mindenfelé, de azt sem tudnánk meg, hogy barátaink milyen vacsorát esznek, és maga az étel is csak akkor igazán finom, ha raknak rá egy „lowfi”, vagy egy „brannan” szűrőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik