Mobil

Japánból jön a legfurcsább Windows-mobil

A nagy gyártók egyelőre nem ugrottak rá a Windows 10-es mobilok piacára, de Japánból már jönnek a különféle modellek, néhol egészen érdekes koncepcióval.

A Microsoft Lumia telefonjai egyelőre viszonylag versenytársak nélkül pörögnek a Windows 10-es mezőnyben. Bár a redmondi vállalat biztos örült volna, ha az új operációs rendszer megjelenésével együtt a legnagyobb gyártók, például a Samsung, az LG, vagy a HTC is bevállal néhány csempés készüléket, ők egyelőre a fülük botját sem mozgatják.

Az Egyesült Államokban, Koreában és Tajvanon működő vállalatok ugyan nem ugrottak rá a mobilos Windows 10-re, annál inkább felpörgött azonban Japán. Folyamatosan bukkannak fel az ottani windowsos készülékek, például az alsó-középkategóriás, 30 ezer forint környéki Freetel Katana 01, valamint a felső szegmensre támadó, 100 ezer forintnak megfelelő yenért árult EveryPhone (ez utóbbi egyébként a 6,9 milliméterével a legvékonyabb eddigi Windows-mobil).

Van azonban egy még érdekesebb versenyző a szigetország Windows 10-et futtató mobiljai között, mégpedig a NuAns Neo. Mutatjuk is, miért olyan egyedi.

nuans-neo-02

Igen, ez a telefon részben fa borítást kapott, a dizájn oltárán pedig teljesen nyugodtan áldozták fel a vékonyságot, a Neo 11,3 milliméterre emelkedik el az asztallaptól. De legalább szépen csinálja. A fa borítás egyébként cserélhető is, például szintén egyedi velúrra, ami ugyancsak nem egy megszokott telefonos alapanyag.

Sajnos az extravagáns borításon belül csak középkategóriás hardver lakik, a HTC A9-ben megismert Snapdragon 617 rendszerchip és 2 GB RAM adja az átlagos erőt. Az 5 hüvelykes képátlójú kijelző 720p HD felbontású, a hátlapi kamera 13 megapixeles, viszont legalább az akku viszonylag erős, a 3350 mAh kapacitás ezt a hardvert akár két napig is elbírja.

Magyarországra azonban viszonylag ritkán jutnak el az ennyire különleges készülékek, a szerencsésebbek és kalandor természetűek japán webshopokban próbálkozhatnak, vagy reménykedhetnek, hogy egy bevállalósabb, független magyar dealer behoz néhány darabot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik