Mobil

Uri Geller nyomdokaiba lépne a Samsung

Valamiért folyamatosan izgatják a fejlesztők fantáziáját az összehajtható telefonok. Most épp a koreai gyártó szabadalmi beadványa szivárgott ki a témában.

A Samsung által az nemrég benyújtott szabadalom egy olyan okostelefonról szól, mely tulajdonképpen úgy hajtogatható, mint egy papír újság. Mindez egybevág azokkal a pletykákkal, melyek még valamikor májusban keltek szárnyra, és a Project Valley fedőnevű telefonról szóltak. Az akkori hírek alapján azt lehetett tudni, hogy a modell száma SM-G929F, ami csupán egy számjegyre van a Samsung Galaxy S6 edge+ hivatalos jelzésétől.

A mostani szabadalmi bejelentésben az összecsukható telefon többféle variációban is megtekinthető, sőt azt is érdemes tudni, hogy a készülék vázlatain még egy iPod ikon is látható, ami egyébként nem annyira meglepő, hiszen annak ellenére, hogy a Samsung és az Apple folyamatosan bírósági csörtéket vív egymással, és mindkét cég próbálja védeni a szabadalmait, a koreai cég folyamatosan szállítja a kritikus alkatrészeket az Apple eszközeihez.

samsung-osszehajthato-telefon-02

Az idén május 26-án benyújtott szabványról kiszivárgott fotók persze még jó pár kérdést felvetnek. Vajon hajlítható AMOLED kijelzőről, esetleg e-papírral kombinált megoldásról van szó? És milyen borítást kap a kijelzőn kívül a telefon, amely ilyen szintű hajlítást is kibír? A merev Gorilla Glass nélkül mi védi majd a megjelenítőt a karcolódástól? És végül: tényleg kell nekünk egy összehajtható telefon?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik