Mobil

Lecseréli a bőr hátlapot az LG G5

A jövő tavasszal érkező LG csúcsmobilban nem csak a külső változik, a hírek szerint bivalyerős hardverrel szállítják.

Az LG idén április végén leplezte le aktuális idei csúcsmobilját, az általunk is alaposan letesztelt G4-et. Az LG G4 egyik érdekessége, hogy hátoldalát nem csak egyszerű műanyag, hanem kívánság szerint akár valódi bőr is boríthatja. Úgy tűnik azonban, hogy a következő G sorozatú LG mobil más borítással érkezik majd.

Jól értesült források szerint a valamikor jövő tavasszal érkező LG G5 rendkívül jó minőségű fémborítást kap, vagyis a dél-koreai gyártó a jelek szerint megirigyelte az Apple és a Samsung fémházas készülékeinek a sikerét. A G5 fémborítása viszont egyben azt is jelenti, hogy búcsút inthetünk a szétszedhető kialakításnak. Ebben a rossz hír az, hogy innentől a garancia elvesztése nélkül nem szedhetjük le a hátlapot, hogy például akkut cseréljünk az eszközben, viszont a unibody kialakítás mostanában már sokszor valamilyen szintű víz- és cseppállóságot eredményez, reméljük, ez a G5 esetében is így lesz.

Az új borítás alatt is komoly változások lesznek, ugyanis a hatmagos Snapdragon 808 helyét átveszi majd a nyolcmagos Snapdragon 820-as chipset, mely várhatóan 4 GB RAM társaságában dolgozik majd, a hátoldali főkamera felbontása pedig 16-ról 20 megapixelre nő. Azt egyelőre nem tudni, hogy a QHD kijelző felbontását a Sony Xperia Z5 Premiumhoz hasonlóan vajon 4K-ra emeli-e a gyártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik