Mobil

Stílusos, többlövetű külső akku érkezik

Az elmúlt években megjelent okostelefonokba és tabletekbe szépen lassan egyre durvább processzorok, egyre nagyobb felbontású kijelzők és egyre jobb kamerák kerültek, és emiatt a mobilok már sokkal többet fogyasztanak, mint egy 10-15 éve használt modell. A beépített áramforrások ezzel a fejlődéssel sajnos képtelenek voltak lépést tartani, és amíg valamilyen teljesen új alapokra helyezett megoldást nem találnak a kérdésre, az okostelefon-tulajdonosok legjobb barátai a külső akkuk, mobil powerbankok.

Ezek közül az egyik legfrissebb példány Coolpad Big Boy névre hallgat, és hamarosan Magyarországon is kapható lesz. A hazánkba 8 ezer forintos hivatalos listaáron megérkező újdonság egy 10400 mAh kapacitású külső akkumulátor, melynek révén akár háromszor vagy négyszer is feltölthető egymás után egy teljesen lemerült felsőkategóriás okostelefon. A pezsgő- és aranyszínben kapható töltő 162x41x22 milliméteres, és 5 voltos feszültség mellett 2,1 amperes töltőáramot biztosít. A Big Boy-jal nem csak egy készülék tölthető egy időben, a két USB kimenetnek köszönhetően a töltést több készülék között is megoszthatjuk. Az eszköz ráadásul egyszerre eszik és táplál, magyarul arra is képes, hogy miközben tölt egy vagy két telefont, közben ő maga is töltődik.

Snap918

A töltő burkolatát a legmodernebb CNC technológiával alakították ki a repülőgépeken használt könnyű alumínium ötvözetből. Szélei lekerekítettek, így kényelmes fogást biztosít, és a táskában sem akad bele mindenbe. Az eszköz túlmelegedés esetén automatikusan kikapcsol, emellett védelmet biztosít túlfeszültség, áramingadozás, saját maga és az akkumulátor túltöltése és túlzott kisütése ellen, valamint rövidzárlat, öntöltés és önkisülés, valamint ESD, vagyis készülékek közötti kisülés ellen. Az eszköz emellett automatikus töltés-érzékelővel, és bemeneti inverz kapcsolati védelemmel rendelkezik. Ez utóbbi felsorolás eléggé húzósan hangzik, mindez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a “fröccsöntött” távol-keleti vackokkal ellentétben ez nem fog elektromos hiba miatt szikraeső közepette elhalálozni, vagy tönkretenni a rádugott méregdrága mobilokat.

Snap917

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik