Mobil

20 megapixeles kamera kerülhet a Galaxy S7-be

Jól értesült források szerint a Galaxy S6 utódjának kamerája 4 millió extra képpontot fog kapni.

A Samsung 2013-as csúcstelefonja, a Galaxy S4 egy 13 megapixeles főkamerával rendelkezik, az egy évvel később kijött Galaxy S5-tel akár már 16 megapixeles fotókat is készíthetünk. A dél-koreai gyártó idei zászlóshajója, a Galaxy S6 kamerája még mindig 16 megapixeles, azonban idén végre már optikai képstabilizátorral erősítették meg. De vajon hogyan tovább?

Egyes források úgy tudják, hogy a jövő év elején érkező Galaxy S7 hátoldali kamerájának felbontása 16 megapixelről 20 megapixelre növekszik, a haladó fotósoknak pedig RAW támogatással és teljesen manuális üzemmóddal kedvez majd a Samsung. Más források arról pletykálnak, hogy a Galaxy S7-be esetleg a Sony Xperia Z5-ben lévő 23 megapixeles kamera érkezik majd meg, megint mások pedig úgy tudják, hogy a Samsung akár véget is vethet az értelmetlen megapixel háborúnak. Amennyiben ez utóbbi forgatókönyv válik be, akkor az S7 kamerája csak 12 megapixeles lesz, azonban az átlagnál jelentősen nagyobb, 1/2 colos szenzorméret miatt egészen kiváló lehet a képminősége. Megjegyzendő, hogy a nagy rivális Apple csak mostanság növelte 8 megapixelről 12 megapixelre az iPhone-ok kamerafelbontását, és csak idén vezette be azt a 4K videófelvevő funkciót, melyet a Samsung már 2013 óta kínál.

A Galaxy S7-tel kapcsolatban egyelőre rengeteg a találgatás: a Samsung állítólag háromféle chipsettel is teszteli az újdonságot, melynek kijelzője várhatóan az iPhone 6s-nél megismert módon nyomásérzékeny kivitelű lesz, és a telefon alján már egy vadonatúj USB Type-C csatlakozó aljzat kap helyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik