Mobil

A vártnál hamarabb jöhet az iPhone 7

Még csak alig ismerkedtünk meg alaposabban a vadonatúj iPhone 6s-sel, máris záporoznak a pletykák az utóddal kapcsolatban.

Az Apple tavaly szeptemberben jelentette be a több tekintetben is komoly változásokat hozó iPhone 6 és iPhone 6 Plus okostelefonokat, melyek idén ősz elején kapták meg ráncfelvarrt utódaikat, az iPhone 6s-t és az iPhone 6s Plust. Nyílt titok, hogy 2016-ban újra nagyobbat gurít majd az almás logós gyártó, ráadásul egyesek szerint a vártnál hamarabb teszi majd meg mindezt.

Egyes iparági források arról számoltak be, hogy az elődeikhez képest lényegében csak marginális változásokat hozó iPhone 6s és iPhone 6s Plus iránt a jövő év első felében jelentősen csökkenhet a kereslet, ami arra ösztönzi majd a gyártót, hogy a vártnál hamarabb kijöjjön a vadonatúj iPhone 7 készülékekkel. Ha ezek a pletykák igazak, akkor nem ősszel, hanem akár már nyáron bejelenthetik a hetes iPhone-okat, melyek közül az iPhone 7-ben 2 GB RAM, az iPhone 7 Plusban pedig 3 GB RAM kap majd helyet. Ezenkívül pedig az Apple várhatóan egy jelentősen kisebb, 4 hüvelyk körüli kijelzővel szerelt mobillal is letámadja majd azokat, akik szerint az újabb almás telefonok már túl nagyra nőttek.

Fontos hangsúlyozni, hogy ezek egyelőre csupán pletykák. Ming-Chi Kuo, a KGI Securities vezető elemzője például nem tartja valószínűnek, hogy az Apple már a nyáron bejelentené az iPhone 7-et, és emberünknek a közelmúltban eddig mindig jó meglátásai voltak e tekintetben. Persze erre is jöttek már érdekes reakciók különféle fórumokon: szóval akkor tavasszal jelentik be…?

Snap832

Ajánlott videó

Olvasói sztorik