Mobil

Az LG már teríti az Android 6.0 frissítést

A dél-koreai gyártó mostanság igen gyorsan ki szokta adni a legújabb Android frissítéseket, és nincs ez másképp most sem.

Emlékezetes, hogy az LG tavaly villámgyorsan kiadta akkori csúcsmobiljának, a G3-nak az Android 5.0-ás (Lollipop) frissítését, most pedig hasonlóan cselekszik a G4, illetve az Android 6.0 (Marshmallow) update kapcsán. Történt ugyanis, hogy a vállalat már meg is kezdte a legújabb Android frissítés nemzetközi terjesztését: a sokak által várva várt update első körben szokás szerint Lengyelországban, illetve a gyártó hazájában, Dél-Koreában érhető el.

Utóbbi országban egész konkrétan az F500K, F500L és F500S típusjelzésű G4-esek frissíthetők, és több mint valószínű, hogy hamarosan az európai, így többek közt a magyar G4-esekre is elérhető lesz a többek közt csökkentett fogyasztással, továbbfejlesztett microSD-kezeléssel és átnevezett LG alkalmazásokkal támadó frissítés. Azt egyelőre sajnos még nem tudni, hogy a gyártó többi mobilja, így például a G3 mikor válik majd Android 6.0-ra frissíthetővé.

Az általunk alaposan letesztelt LG G4 149,1 milliméter hosszú, 75,3 milliméter széles, illetve 6,3-9,8 milliméter vastag, miközben 155 grammot nyom a mérlegen, vagyis elmondható róla, hogy enyhén hosszabb és szélesebb, illetve kicsit nehezebb lett az elődjénél. A telefon akár valódi bőrből készült hátlappal is megvásárolható: a tizenkét hétig tartó cserzési folyamat során 100 százalékig természetes cserzőanyagokat használnak. Méretét és felbontását tekintve a G4 kijelzője semmit sem változott a G3-ban lévő elődjéhez képest, vagyis maradt az 5,5 colos képátló, illetve a 2560×1440 pixeles felbontás, melynek kombinációja 538 ppi-s pixelsűrűséget eredményez. Ellenben az IPS LCD technológiájú és hivatalos DCI minősítésű “Quantum” panel 50 százalékkal magasabb kontrasztaránnyal, 25 százalékkal nagyobb fényerővel, illetve 20 százalékkal nagyobb színtartománnyal támad. Említést érdemel továbbá a manuális üzemmóddal rendelkező 16 megapixeles főkamera, a hatmagos Snapdragon 808-as chipset, a 3 GB RAM, illetve a 3000 mAh kapacitású cserélhető akkumulátor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik