Mobil

Megjött a fél arcot kitakaró óriástelefon

A Huawei már-már tablet méretű telefonja hosszas várakozást követően hazánkba is megérkezett.

Az elmúlt időkben hozzászoktunk már ahhoz, hogy az okostelefonok szépen lassan egyre nagyobb méretűek lesznek. Míg nem is olyan régen még a 4-4,5 colos modelleket is nagynak találtuk, ma már az 5-5,5 hüvelykes képátlóval rendelkező példányok is teljesen hétköznapinak számítanak, és már leginkább csak a 6 colos és annál nagyobb mobilokra mondjuk, hogy talán már túl nagyok. Pontosan ez utóbbi kategóriába tartozik a Huawei most hazánkba érkezett újdonsága is, amit tulajdonképpen simán tabletként is lehetne definiálni.

Snap759

Az áprilisban bejelentett Huawei P8 Max mostantól már Magyarországon is kapható, még pedig 180 ezer forintos hivatalos listaáron. A 182,7x93x6,8 milliméter méretű, illetve 228 gramm tömegű gigantikus készülék előlapját egy 6,8 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles felbontású, 326 ppi pixelsűrűségű Full HD LCD érintőkijelző uralja. A leginkább a Lenovo által szeptemberben bejelentett Lenovo Phab Plus-hoz hasonlítható Huawei P8 Max “agya” egy nyolcmagos HiSilicon Kirin 935-ös chipset, mely 3 GB RAM, illetve 64 GB flashmemória társaságát élvezi, ezenkívül pedig természetesen microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget is kapunk. Mindjárt folytatjuk a felsorolást, de azért ide kell biggyeszteni egy képet arról, hogy mutat a P8 Max egy átlagos férfikézben.

Snap758

A háromféle színváltozatban gyártott, dupla SIM-slotos P8 Max kapcsán említést érdemel még a 13 megapixeles felbontású és optikai képstabilizátoros főkamera, az 5 megapixeles frontkamera, a 4G mobilnet, az ac-s Wi-Fi, a 4.0-ás Bluetooth, a GPS-vevő, illetve a hamarosan érkező Android 6.0 frissítés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik